MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

30

MC virtuelni restoran -Stočiću, postavi se!-

offline
  • _Sale  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 13392
  • Gde živiš: Z-moon

Ovakav režim praktikujem neko vreme:
Ujutru u 7:
Ovsena kaša sa malo džema (npr od brusnice iz Ikea-e), prethodno veče kaša potopljena u kiselo mleko, u frižideru preko noći;
Doručak u 11:
Jaja, tunjevina, sveže povrće (paprika, čeri paradajz, krastavac), šunka ili pečenica, mladi sir, feta, proja sa sirom, tonus hleb;
Ručak u 15h:
Kuvano (dva puta nedeljno, bez pasulja), riba (dva puta nedeljno), musaka sa tikvicama, roštiljsko meso, gril piletina; Salata obavezna, hleb tonus dva parčeta, supa 3-4 puta nedeljno;
Večera u 18h:
Lagane salate, malo sira, bez ikakvog hleba. Lanene pločice, bonžita i plazma kao alternativa.

Nema belog hleba, minimum krompira, kafa bez šećera (ili malo žutog šećera) pola sata posle obroka, čaša mlake vode pola sata pre obroka.
Nema gladovanja, na duže staze daje odlične rezultate.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Амстел немој прескочити претходну страну са саветима и прилозима... Zagrljaj

Сличан режим
Око 8х доручак, нпр: /хумус домаћи који правим, паштета туњевина, плазма и млеко, топли сендвич без меса, углавном качкаваљ, мајонез, намази, зачини, неки комад поврћа типа парадајз, кратавац, понекад виршле или веганске кобасице, јаје барено или на око, или намаз са јајима /кувано сецкано јаје везано са сенфом, мало фете, сецкане маслинке или краставчићи, црвени лук, бибер, зачини маслиново уље/... качамак, корнфлекс, прженице, углавном ко са фотки са претходне стране и предлози....
Зашто веганске кобасице- јер немају хрскавице- а на пресеку изгледају као праве, мешавина језграстих плодова и неке смесе типа соја исл...
Фету у маслиновом уљу са зачинима и белим луком правимо сами одличан прилог...

Ручак око 14х јела су без меса месо је као прилог, и то три пута недељно месо, три пута недељно је и супа или чорба од поврћа или бела-штапним миксером се уситни поврће и месо... Рибља чорба уз њу само салата прилог, рибља и кромпир чорба су ми комплетан оброк.

Доста користимо тестенине и италијанску кухињу...Ал и мексичку надеве и домаће тортиље...
Зачине користимо разне...

Прилог је обавезан у виду салате... било која сезонске, из тегле како ко воли...
Кромпир могу да једем стално на све начине... Пасуљ кувамо без меса.

Хлеб не једем уз пиринач и кромпир и уз пљескавице од сочива.
Али доста хлеба трошимо било да је бели, интегрални, исл.
Некад и сами месимо хлеб...

Колаче правим по заслузи или кад има свог материјала, кад је висок датум онда је и трпеза мршавија, и нема слаткиша и колача...

Не пијемо сокове и алкохол осим кад је већи празник или долазе гости. Већ само воду и евентуално домаћи сок, или домаћу ракију и ораховачу или домаће вино уз оброк...И пиво
Кафа једном само евентуално два пута.

Воћке између оброка или за вечеру. Вечера је до 19х...
Најгоре је кад се претоваримо са пицом или кромпиром...
Или роштиљем или колачима...



offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3391
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

@Натрикс..."Killing Me Softly... With this dish" Zagrljaj



Сале,добар ти је јеловник,није јак,али ово са млаком водом мени не би успело Mr. Green Макар једно мало безалкохолно после јела Zagrljaj нема много калорија

Тренутно уносим између 1100-1300 Ккл дневно.Дневна потреба одраслог је око 2200-2500.
С обзиром,да сам ја "авансно" јео,сад је дошла камата на наплату.Ма са храном ћу лако изаћи на крај,али има ту још чинилаца,који поспешују скакање притиска у небеса.Мораћу променити окружење.

natrix ::

Колаче правим по заслузи ...

LOL LOL LOL

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Zagrljaj

То са млаком водом или водом са лимуном исл је постао одавно ин. Кажу да на празан стомак прво треба попити четири чаше млаке воде, ја сам више за то да једном дневно треба попити или бар сваки други дан воду са содом бикарбоном због базне средине...
Такође сода бикарбона и зеолит се препоручују да се стављају у воду где се перу намирнице...
Иначпе не постоје органски и био производи, кад расту у земљи и ваздуху који је загађен и онда то воће и поврће плаћају много скупље уместо само да одстоји у соди бикарбони...

Иначе већи проблем од тога смањити калорије, и порције, што исто потиче из главе више него из црева жеља за храном осим као нечега у чему се ужива је и компензација неких незадовољстава...
Већи проблем од хране је управо то окружење од кога немамо адектватну одбрану....
То настаје са годинама и умножавањем тих друштвених паразита менталних, физичких, енергетских..
С тога има она флоскула која ми је омиљена ал је се такође не придржавам у целости већ споменух овде и још у теми Корисни савети у речи и слици:

-Горе од тога шта ми једемо је шта једе нас....-

Значи то што нас једе /ја кажем грицка џигерицу, иде на панкреас, гребе по рожњачи, иде на ганглије/ није само лоша исхрана већ и окружење...

offline
  • _Sale  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 13392
  • Gde živiš: Z-moon

Soda bikarbona neutrališe želudačnu kiselinu, i ometa varenje jela.

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

O tome postoje oprečna razmišljanja. Jedan italijanski dr je napisao čitavu knjigu o lečenju najtežih poremećaja organizma sodom bikarbonom...Naravno to je i vrlo jeftin tretman...Kako da kao takav zaživi..Inače nije sve za svakoga i treba koristiti u izboru intuiciju...
I ugađati sebi, i ako se nešto jede neopisivo znači da nam organizam to i traži, ako se nam se spava treba spavati u miru, ako nas vuče godišnji odmor, izlet treba otići negde...
Ili prirodna medicina...Čovek je prvo biće prirode.
Inače znamo da postoje bazne i kisele namirnice...I koje su koje...Uglavnom sve u boji iz prirode što se može ubrati, su bazne namirnice...Voda takođe treba da se pije sa užvanjem kao i da se jede hrana sa uživanjem...
Hipertenzija, dijabetes, čir na želucu su prvo menadžerski poremaćiji.

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Žito sa orasima i šlagom, nekom užina nekom večera... Zagrljaj




Sva sreća pa Stočić Zaljubljen radi
dok sam u izolaciji Twisted Evil

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 3391
  • Gde živiš: Kilometar od topolivnice

Издржи...уз тебе смо са целим апетитом Mr. Green

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

A, hvala, amstel... Zagrljaj

Izvolite moju štrudlu, domaću, po receptu sremice...
nije slatka, a sa puno maka...



Koga zanima postupak ima i o tome prilog...
Ne stavljam ni rendane jabuke u štrudlu ni suvo grožđe ni džem...
trebalo je vremena i vremena da potrefim da bude kako treba ili da se ne raspadne da bude tanka kora, puno fila isl... Laughing

offline
  • ... i pozdravite Vašu mamu...
  • Mi smo sve podigli u ovom gradu.
  • Pridružio: 20 Mar 2006
  • Poruke: 3894

Apropo štrudli... https://www.mycity.rs/Zabava-humor-vicevi/Zanimlji.....l#p1953290

Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 751 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 3 sakrivenih i 742 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Dorcolac, goxin, MaksicZoran, sasa76, Srki94