Četiri devojčice zlostavljale učenicu iste škole

3

Četiri devojčice zlostavljale učenicu iste škole

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2006
  • Poruke: 252
  • Gde živiš: Novi Sad

Lorki ::Tukli devojčicu i terali je da jede travu

NOVI SAD - Devojčice i dečaci sedmog i osmog razreda OŠ „ Sonja Marinković“ iz novosadskog naselja Grbavica početkom ove nedelje su nedaleko od škole tukli učenicu osmog razreda i naterali je da jede travu, a zlostavljanje su snimali kamerom mobilnog telefona...


Ovo je strasno....pogotovo sto sam isao u tu skolu....sta li ce biti od tih klinaca kada porastu



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

i ne staje kod 4 nasilnice...

Sad

Citat:"Bolje da je ošišamo na ćelavo", "Zapalite je", "Neka nabija glavu o pesnicu", "Daj da je bacimo u kontejner"...



http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=97390



offline
  • RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Poruke: 2841
  • Gde živiš: Around Belgrade

Osude zbog seksualnog zlostavljanja devojčice

Pirot - Posle reakcije Podružnice Srpskog lekarskog društva u Pirotu i osude tuče i seksualnog zlostavljanja trinaestogodišnje devojčice iz Pirota, oglasile su se i medicinske sestre Zdravstvenog centra Pirot, nevladina organizacija Građanska čitaonica "Pirgos" , predsednik opštine Pirot i načelnik Pirotskog upravnog okruga. Svi su osudili ovaj gnusni čin.
U saopštenju za javnost medicinske sestre Zdravstvenog centra u Pirotu, uz podršku devojčici i njenim roditeljima, "osuđuju postupak razrednog starešine, zamenice direktora i direktora Osnovne skole "8. septembar" jer se devojčica prvo njima obratila, a oni nisu obavestili roditelje i nadležne ustanove."
"Ovo što se desilo ne sme da prođe nekažnjeno. Ako deca ovog uzrasta ne podležu kazni, podležu vaspitno-popravnim merama. Strašno je što se objavljuju fotografije devojčice, dok imena i fotografije aktera i njihovih roditelja nisu objavljena", piše u saopštenju, a najavljuje se i protestna šetnja medicinskih sestara ulicama grada.
Građanska čitaonica "Pirgos" u saopštenju za javnost najoštrije osuđuje vršnjačko nasilje nad trinaestogodišnjom devojčicom i svaki takav vid ponašanja, uz razumevanje i saosećanje sa žrtvom ovog brutalnog čina i njenom porodicom.
"Blagovremena i primerena reakcija škole mogla je sprečiti ovo zlo. Zašto policija nije na vreme obaveštena.Otvoreno je i pitanje otkuda je proistekla potreba za zlostavljanjem, ali i o odgovornosti roditelja zlostavljačica", piše, pored ostalog u saopštenju "Pirgosa".
Pomoć porodici zlostavljane devojčice obećao je i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, kao i načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.
- Bilo da su u pitanju novčana sredstva ili neka druga vrsta pomoći neka se slobodno obrate nama u opštini- kaže Vasić.
Stamenović dodaje:
- Obećavam im svaku vrstu pomoći za koju oni procene da im je u ovom trenutku potrebna - kaže on.
Otac zlostavljane trinaestogodišnje devojčice, inače srčani bolesnik sa dva infarkta i dalje je pod sedativima i kaže "da celoj porodici nije dobro".
- Ćerka se veoma loše oseća. Pokušavamo da se vratimo normalnom životu, ali to nam nikako ne polazi za rukom - kaže on.
Njegov brat je preko lokalnih medija uputio poziv dvojici dečaka, koji su od dalje torture spasli trinaestogodišnju devojčicu i njenu drugaricu koja je iživljavanje snimala mobilnim telefonom, da se jave.
- Još ih nismo pronašli. U svakom slučaju im hvala jer su ipak bili svesni šta se dešava s mojom ćerkom i njenom drugaricom i uspeli da ih spase- kaže otac zlostavljane devojčice, dodajući da ona i dalje ne ide u školu, da stalno pije lekove za smirenje i da redovno odlazi kod psihologa i psihijatra.
Direktorka Centra za socijalni rad u Pirotu Marija Vasić je juče izjavila da će, pošto je ova ustanova dobila policijski izveštaj, od ponedeljka stručni timovi ove ustanove početi razgovore sa porodicama i maloletnicama i porodicom i zlostavljanom devojcčicom. Z. P.

http://www.danas.rs/20080519/dezurna1.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 805 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 756 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, antonije64, Apok, ccoogg123, chica, darkangel, deLacy, DonRumataEstorski, doom83, DPera, FileFinder, Gall, hologram, hyla, ILGromovnik, Jahorina, Kubovac, kuntalo, kybonacci, laurusri, ljuba, Marko Marković, mercedesamg, MiroslavD, Mixelotti, NoOneEver Dreams, Ognjen D., operniki, repac, RJ, rodoljub, sasa87, simazr, Sirius, Sićko, Smajser, uruk, vathra, wizzardone, wolf431, YugoSlav, žeks62