traze se posni recepti

1

traze se posni recepti

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

jel ima neko posne, jednostavne recepte?

kolaci imaju prednost Very Happy



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Trebaće i meni, uskoro će mi (posna) slava pa da malo promenim...



offline
  • Pridružio: 10 Jan 2004
  • Poruke: 71
  • Gde živiš: Novi Sad,Vojvodina

Imam ja nekoliko !!!!!!!!







[mod edit by Mad Zec]obavesten si na pm[mod]

offline
  • Pridružio: 03 Sep 2004
  • Poruke: 311
  • Gde živiš: Novi Sad

Imam ih poprilično, evo jednog za početak. Vrlo je jednostavan, ali ti trebaju jake ruke:-).

Beli rolat
Potrebno: 400gr. ratluka, 400gr. šećera u prahu, 400gr. kokosa i sok od jednog limuna.
Sve to pomešati i "gnjaviti" dok se ne dobije kompaktna masa. Ovo rastanjiti na pola cm debljine i saviti u rolat. Sredinu možeš ukrasiti želeom ili već prema umetničkim sklonostima. Ja ga lično pravim u dve boje ili kako sam već nadahnuta. Pusti mašti na volju.

prijatno

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

jel ima nesto bez ratluka... Sad

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Ako se smeju ostaviti link-ovi evo jedan sa posnim receptima.
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/47/004537895.html?70

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2416
  • Gde živiš: NS

thanx!

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 4513
  • Gde živiš: Novi Sad

@Vodolija

Naravno da se smeju ostaviti linkovi Smile

offline
  • Pridružio: 16 Avg 2004
  • Poruke: 463
  • Gde živiš: Beograd

Posna baklava
600 gr tankih kora
150 gr mlevenih oraha (ili nuts po izboru - obratiti paznju na masnocu!)
soljica ulja
400 gr secera
250 vode

redjajte slojeve - 2 kore, porpskati uljem i vodom, pa mleveni orasi....itd.
iseci na trougle ili kockice
peci na 200 stepeni, kad porumeni izvadite i prelite hladnim sirupom od 400 secera i 250 ml vode koji je prethodno provreo
NB. poigrajte se sa zacinima...(kriske limuna u sirupu,...cimet, orascici, kardamon , vanilin secer ili mix 2 po slojevima - obratite paznju na kolicinu zbog jacine zacina)

------------------
posni kolac
2 kafene soljice ullja, 2 soljice vode, 300 gr. brasna, 1/2 praska za pecivo, 2 kisele jabuke, 100 gr mlevenih oraha i prah secer

Npravite testo od 2 soljice ulja, 2 soljice vode, 300 gr brasna, 1/2 praska za pecivo/.....razviti na tanko i seci na kvadrate. Na sredinu stavti fill od 100 gr. mlevenih oraha, 2 narendane jabuke,. SPojite strane kvadrate i pecite na tihoj vatri.
Uvalajti u prah secer.

------------------
posne stanglice
250 gr oraha mlevenih, 250+400 gr secera, sok 1. limuna
Uspinujte secer gusto kao za slatko, dodajte orahe, i u zlejenoj kolicinu limun. Masu rastanjite na dsci.
U drugom sudu uspinujte 400 gr secera takodje gusto, ako je previse gusto dodati po malo soka od limuna, ..brzo ohladiti sud sa secerom u drugom sudu sa vodom uz konstantno mesanje dok secer nepobeli. Uspinovan secer premazati preko sloja sa orasima i seci po zeljenom obliku.
-------------------------

predlazem da se igrate sa stvarima koje vec imate, vocna salata uz razne vrste oraha i suvog voza je isto interesantno. Flambirano voce je super...sveze voce i suvo voce sa zacinima....pite...kuglice od mlevenog cornflakes-a sa medom i zacinima.....preliv od kakao-a....itd.........

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2004
  • Poruke: 126
  • Gde živiš: Toronto

Pljeskavice od krompira i sira

Potrebno je:
- 600 g belog krompira, 200 g posnog gauda sira
- malo soli, bibera, persuna, kasika brasna, ulje za przenje
- a po zelji 2 pomorandze

Krompir oprati, ocistti i istrugati na krupno rende. Dodati strugan sir, kasiku brasna, seckani persun, sir i biber, sve dobro izmesati pa od ove mase kasikom vaditi pomalo, spustati na zagrejano ulje i spljostiti odozgo da lici na pljeskavicu. Poredjati na tacnu za sluzenje i po zelji okolo staviti kolutove pomorandze




Pita sa jabukama

Potrebno je:
- 500 g kora za pitu, 1 kg kiselih jabuka, cimet
- 100 g oraha, secer po ukusu, 2 kesice vanil secera
- kesica praska za pecivo, ulje

Oprane jabuke ocistiti, izrendati na krupn rende, zatim dodati seckane orahe, secer, suvo grozdje i cimet. Po dve ili tri kore poprskati mesavinom vruce vode, praska za pecivo i ulja, stavljati po malo nadeva, uvijati pitu i slagati u pouljen pleh i ispeci na umerenoj vatri. Kada se ohladi pita posuti je sa vanilinim secerom.


Rezanci sa orasima

Potrebno je:
- 1/2 kg rezanaca, 12 kasika mlevenih oraha
- malo secera, jedan vanilin secer

Skuvati u slanoj vodi rezanca i procediti ih. Na malo ulja proprziti rezanca, posuti sa orasima pomesati sa secerom i posuti vanilinim secerom.


Knedle sa sljivama

Potrebno je:
- 1 kg krompira, 300 g brasna, malo ulja
- malo soli, 1 kg sljiva, prezle za przenje, ulje
- secer za posipanje knedli i vanilin secer

Skuvati u posoljenoj vodi krompir u ljusci koji je predhodno dobro opran. Kada je skuvan ocistiti od ljuske prohladiti i ispasirati. U to dodati malo ulja, 300 g brasna sa malo praska za pecivo i zamesiti knedle. Staviti po jednu sljivu u malo testa , uvaljati u knedle, kuvati u slanoj vodi vaditi ih i prziti na prezlama i ulju. Kada su gotove posuti ih sa secerom i vanilinim secerom.


Kokos stangle

200 g mlevenih oraha zamesiti fondanom, razviti na dasci koru debljine prsta pa preko toga staviti fil:
150 g secera uspinovati sa 6 kasika vode, dodati 200 g kokosa, 100 g suvog grozdja, 100 g mlevenog badema, sve pomesati pa sipati preko kore.
Kada se ohladi seci stangle.


Posna torta

Potrebno je:
- 250 g mlevenih oraha, 250 g secera
- 250 ml belog vina, kasicica cimeta
- kasicica sode bikarbone, 250 g brasna

Pazljivo podmazati kalup bademovim uljem i posuti brasnom. Umutiti navedene sastojke i masu izruciti u kalup. Peci u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni. Kada je gotova izvaditi i ohladiti i preliti je sa glazurom od 250 g secera u prahu i soka od jednog limuna. Na kraju tortu ukrasiti sa listicima badema i ukrasima od posnog marcipana.

Paprike punjene pasuljom

Potrebno je:
- 12 babura, 250 g pasulja tetovca, veza zeleni
- 5 glavica crnog luka, 2 cena belog luka
- aleva paprika, persun, so, ulje

Pasulj natopiti pa kuvati i prvu vodu baciti. U drugu vodu dodati seckanu zelen i 2 glavice crnog luka, da se kuvaju sa pasuljem. Na ulju proprziti 3 glavice crnog luka, dodati alevu papriku, umesan pasulj i persunov list. Posoliti, pa ovim nadevom puniti paprike i poredjati ih u podmazanu vatrostalnu posudu. Naliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i preko svake paprike preliti malo ulja. Staviti u zagrejanu renu i peci.


[mod edit by Mad Zec]nemoj udvajati poruke[mod]


________________
"Sreća u ovome životu ovisi manje o tome što vam se događa, a više o načinu na koji to prihvaćate." (Elbert Hubbard)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 775 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 5 sakrivenih i 749 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, comi_pfc, draganca, jackreacher011011, janbo, krkalon, LUDI, mercedesamg, Mlav, naki011, nikoladim, panzerwaffe, Pohovani_00, Romibrat, sasa87, Srle993, stegonosa, Tvrtko I, vathra, vladetije