Poslao: 27 Okt 2008 14:04
|
@ sary
Da vratimo blog na izvornu temu,mene zanima,kada recimo kuvas neko jelo u koje obicno ide meso,npr sarmu,ili pasulj (obicno ide neko suvo meso),sta koristis kao zamenu za meso,tj koristis li ista,ili jednostavno samo ne stavis meso.Meni je npr posna slava,pa umesto mesa u sarmi,stavljam orahe,i nije tako lose,mada naravno nista nije kao prava sarma..:-)..i druga stvar koja me zanima,sigurno si nekad jela meso,makar kao mladja,koliko po ukusu,uz zacine moze soja da lici na meso?Ima li slicnosti u ukusu npr pljeskavice od mesa i od soje,osim u slucaju kad se stavi previse luka,pa se ne oseti meso niti soja..:-)..vec u oba slucaja pljeskavica ima ukus luka..:-)..
@yu7rtn
a moja pitanja,uporno ih ignorises,i dzabe ti sve sto kazes,dok ne odgovoris na to,tvoje reci nemaju validnost..
@Recoba
a sto polemises sa njim,nek prvo odgovori na sva pitanja redom,i na moja,i na tvoja,i na panonijeva,i ko zna cija vec sto je izignorisao pa tek onda da se nastavi..ovako je samo mlacenje prazne slame sa njegove strane..
|
|
Poslao: 27 Okt 2008 14:30
|
panonian, ovaj paradajz mi se bas svidja. je l ' organski?
platini, svuda gde ide meso, ti stavljas soju. kupujes u bio-shopu. imas je u raznim oblicima, za pleskavice, nesto malo manje (za gulase, pohovanje), ljuspice. ljuspice su umesto mlevenog mesa. koji god oblik da je, u kipucu posoljenu vodu stavis soju jedno 5-10 min, ocedis i posle spremas kao meso. meni je super. greota da stavljas orahe, skupi su za to. probaj ovo, verovatno ce ti se svideti. evo, ja da ti ubrzam, posto ovi ne verujem da ce stici.
|
|
|
|
Poslao: 27 Okt 2008 21:38
|
@chepeca, znam da me ti razumes
@plattini, npr. upravo sam jela paprike sa sirom i sojom. Naravno, jedna punjena sa sirom, a druga sa "sojkom", sto bi rekla moja baba... ne sve zajedno. A ako je neko bio mesojed u detinjstvu, to sam bila ja, pa sam se pokajala, shvatila... A naravno, ukus mesa ne moze da zameni nista. Lagala bih kad bih rekla da nekad ne nedostaje, ali to je, kao kad mi se svidja momak, ali je zabranjeno voce... I necu ga mrzeti zato... I dalje ce mi se svidjati, samo ne vezano za mene...
I mene mnogo vadi posto OBOZAVAM SIR, pa, nem' problema. A soja nije losa, mada...malo je bezukusna...dae mi ideju za luk...hehehe
|
|
Poslao: 27 Okt 2008 23:38
|
chepeca ::ovde već vređaš,ja kad koljem nemam grižu savesti ni najmanje i to po tebi znači da nisam normalan?...meni lično je isti osećaj kao kad uberem paradajz,jer ga vidim na ražnju dok još trčkara....bilo bi lepo da smiriš strasti i ne nazivaš nenormalnima nas koji različito mislimo...
unapred hvala
OK, izvini. Naravno da necu ovde licno nikom da se zameram, ko me bocne vratim, ali ti nisi zasluzio.
Ako se ne ljutis, reci mi samo od kada koljes, koliko cesto to radis i posebno kako je bilo prvi put ? Zaista me interesuje posto do sada nisam upoznao nikog kao ti, pa me zanima.
|
|
Poslao: 28 Okt 2008 07:05
|
yu7rtn ::
OK, izvini. Naravno da necu ovde licno nikom da se zameram, ko me bocne vratim, ali ti nisi zasluzio.
Ako se ne ljutis, reci mi samo od kada koljes, koliko cesto to radis i posebno kako je bilo prvi put ? Zaista me interesuje posto do sada nisam upoznao nikog kao ti, pa me zanima.
pošto nemam svoje selo,prvi put sam otišao sa 16 godina sa drugarom kod njega u selo gde nas je njegov deda "obučio"....od tada svaki put kada mi se ukaže prilika idem na svinjokolje(ili kad se kolju jagnjad),posebno zbog onog što sledi posle klanja ....
prvi put je bilo malo mučno ali ne zbog krvi ili žalom za prasetom nego zato što je bežalo kao Usain Bolt ....jedva ga stigosmo...malo skiči,pa kad mu zbiješ nož krklja,trza se i to ti je to...isto kao kad bereš paradajz samo što paradajz ne juriš po dvorištu
|
|
Poslao: 28 Okt 2008 13:40
|
@yu7rtn
a moja pitanja,a Recobina?
@sary
vidis i mi gresnici i koljaci mozemo ponekad da pomognemo :-)..
|
|
|
|