JSD Partizan

11

JSD Partizan

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполисти Партизана освојили су 27. титулу првака државе након што су и у другом мечу финала плеј-офа савладали БВК Црвена звезда резултатом 10:9 (6:4, 0:1, 1:2, 3:2). У првом мечу, да подсетим, било је 12:6 за црно-беле.

Доста нервозна утакмица, можда и очекивано... Након обострано изузетно ефикасне 1/4, у којој је Партизан био готово без грешке у нападу и помало успаван у одбрани, у млади тим црно-белих увукла се нервоза која је резултирала другим и трећим периодом без гола из игре, односно испуштеном предности од три гола разлике из првог периода. У 2/4 чак у два наврата није искориштена и предност од два играча више, на старту 3/4 једна идеална ситуација када се Вицо сам нашао пред голманом БВК Краљем, у 4/4 Гогов је пропустио да из петерца обезбеди мирнију завршницу... Са друге стране, колико је одлично бранио Краљ, толико његови саиграчи као да су више били фокусирани на судије, него на Партизанов гол, што је и резултирало врло нервозном завршницом у којој су због приговора чак тројица играча БВК добили црвене картоне, а искључени су и тренер Николић, као и председник БВК Јеленић и портпарол црвено-белих Јездић!

Ако је у првој утакмици човек одлуке био Гогов, у другој је то без икакве сумње био тренер црно-белих Владимир Вујасиновић који је успео да свој тим одржи фокусиран на утакмицу и у тренуцима када им збивања у базену нису ишла на руку. Најбољи показатељ за то био је један тајм-аут током 2/4 у којем је подвикнуо својим момцима ''... не реагујте на ударање, играјте!...'' не дозволивши им да на исти начин одговоре на грубљу игру ривала. Колико је у томе успео не показује само крајњи резултат, који ће симпатизери БВК вероватно оспоравати судијским одлукама, већ и чињеница да је однос удараца у оквир гола био 21:13 у Партизанову корист. Такође, за сваку похвалу била је и слика на крају утакмице када се Вујасиновић поздравио са тренером Николићем, а потом још неко време разговарао са неколико ватерполиста БВК који у том тренутку још увек били у базену.

Не треба заборавити ни чињеницу да је БВК на старту сезоне био у тешкој ситуацији и да им је управо Партизан прискочио у помоћ позајмивши неколико својих млађих играча.



Све честитке најтрофејнијем клубу нашег ЈСД! Zagrljaj



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 30 Maj 2016 7:22

Окончан је плеј-оф рукометне Суперлиге. У последњем колу Партизан је савладао шабачку Металопластику резултатом 30:23 и тако потврдио освајање трећег места. Нови стари првак је новосадска Војводина, док су Шапчани заузели друго место.

Иако резултатски победа црно-белих делује убедљиво, треба рећи да такмичарски то и није био битан меч, пошто је поредак на табели практично већ био познат. Уз то, након релативно изједначене игре и уводног вођства гостију, као и минималног вођства током првог полувремена, Партизан је преузео вођство које углавном није прелазило два до три гола, да би разлика почела осетније да расте тек у самом финишу.

На крају, на приказану игру вероватно је утицала и чињеница да ће се Партизан и Металопластика поново састати већ 2. јуна у полуфиналу Купа Србије. Завршни турнир одржава се у Шапцу, а победник ће се следећег дана дана борити за трофеј са бољим из другог полуфиналног дуела Војводина - Спартак.

Dopuna: 02 Jun 2016 22:27

Рукометаши су сезону 2015/16. окончали поразом у полуфиналу Купа Србије од вицешампиона и домаћина завршног турнира Металопластике резултатом 24:30.

Како су се бројне ТВ станице ''утркивале'' ко ће пре да нас почасти преносом нечег тако тривијалног као што је завршни турнир Купа Србије, можемо само да нагађамо шта се дешавало. Ко зна, можда би било другачије да је неко други изборио учешће у завршници купа. Углавном, ако је судити према крајњем резултату, делује да су Шапчани су апсолутно заслужено славили, а у прилог томе говори и резултат првог полувремена у којем су црно-бели постигли једноцифрен број голова - 9:17.



offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Ватерполо клуб Партизан преко лета очекује тежак задатак формирања новог тима, након што је потврђено да ће неколико играча напустити клуб.

Про Реко који није успео да одбрани титулу првака ЛЕН Лиге шампиона креће у нову сезону са највишим амбицијама због чега је ангажовао новог тренера - Владимира Вујасиновића...



http://waterpolopartizan.rs/revija-za-radosava-i-za-jos-jedan-aplauz-vladi/

... који је у претходне две сезоне са клупе предводио Партизан до две титуле првака државе и једног трофеја у националном купу. Учинак Владе Вујасиновића на домаћем плану, као и игре које је у ЛЕН Лиги шампиона под његовим вођством приказао Партизан, нису остале незапажене. Са Вујасиновићем, пут Италије одлази и његов помоћник Милош Ћирић.

Даље, Спортски журнал преноси да је Гаврил Суботић потписао уговор са италијанским Посилипом, а још од раније познато је да ће се грчки репрезентативац Димитриос Тикас вратити у свој Вуљагмени, где ће му друштво правити и сидраш Немања Вицо....

http://zurnal.rs/vaterpolo/super-liga/35274/partiz.....ljagmeniju

... уговор је такође истекао и Холанђанину Лукасу Гилену, а најављује се и одлазак првог голмана Димитрија Ристичевића. Медији такође пишу и да ће нови првак Европе Југ из Дубровника ангажовати репрезентативца Немању Јакшића...

http://zurnal.rs/vaterpolo/super-liga/35242/reprez.....ona-evrope
http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.html:609054-Jug-zeli-Nikolu-Jaksica

... претпоставља се да ће Вујасиновића на клупи црно-белих заменити Зоран Миленковић који је до сада био задужен рад са млађим категоријама и под чијом командом је тим Бањице (ако има неупућених, оно што је Телеоптик ФК Партизану, то је Бањица за ВК Партизан) био финалиста јуниорског првенства државе у којем је тек након петераца поражен од Партизана. То би могло наговестити улазак Партизан у наредну сезону са можда још млађим тимом него што је то био случај ове године, када су црно-бели били најмлађа постава ЛЕН Лиге Шампиона.

Влади и момцима које смо бодрили у протеклом периоду желимо пуно среће у даљој спортској каријери... Zagrljaj

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

... и званично је потврђено да ће црно-беле ватерполисте у наредном периоду са клупе предводити Зоран Миленковић, који је до сада радио са млађим категоријама Партизана...


(фото: ВК Партизан)

http://waterpolopartizan.rs/zoran-milenkovic-trener-partizana/

... квалитет његовог рада одлично поврђује и чињеница да ће се на завршном турниру Првенства Србије за играче до 17 година наћи састави Партизана 1, Партизана 2 и развојног тима црно-белих Бањице, док ће четврти тим бити крагујевачки Раднички.

http://waterpolopartizan.rs/crno-beli-fajnal-for-p.....odisnjake/

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Napisano: 02 Jul 2016 20:28

Како смо већ и раније помињали, женски КК Партизан се, након финансијским проблемима проузрокованих годину дана у нижем рангу, експресно вратио у друштво најбољих.

Девојке ће, осим у домаћим такмичењима, наступити и у Међународној женској регионалној кошаркашкој лиги МЖРКЛ. Партизан се налази у групи А у којој су још и Краљево, Никшић, словеначки Триглав и бугарски Берое.

http://www.mzrkl.org/vest.php?id=1124

Dopuna: 03 Jul 2016 0:39

И у предстојећој сезони хокејаши Партизана наступиће у Континентал купу...


(фото: ХК Партизан)Citat:Određen je termin i domaćin odigravanja prve runde Kontinentalnog kupa. Prva runda održaće se u Sofiji od 30. septembra do 2. oktobra 2016. godine. U prvoj rundi učestvuju šampioni Srbije, Turske, Bugarske i Izraela. Na turniru će kao i prošle godine, učestvovati Partizan i Zeytinburnu Istanbul, a nove ekipe su Irbis Skate Sofia (domaćin) i šampion Izraela HC Bat Yam. Pobednik grupe plasiraće se u drugu rundu gde ih čekaju C.H. Jaca (Španija), Nottingham Panthers (Velika Britanija) i HK Liepaja (Letonija). Druga runda održaće se u Španiji od 21. do 23. oktobra.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Српски медији су током дана брже-боље потрчали да објаве вест како ће у хокеју на леду доћи до фузије између ХК Партизан и СКХЛ Црвена звезда, некадашњег ХК Беостар. Тим поводом, на ФБ страници ХК Партизан, а затим и у неким медијима објављен је деманти и објашњење од стране ХК Партизан у којем стоји:Citat:Želimo zvanično da se obratimo svim navijačima o planovima za sledeću sezonu. Kao što ste i videli pre 2 dana smo objavili da će naša reprezentacija igrati MOL ligu pod imenom HK Beograd, ali smo hteli da sačekamo konačni dogovor i pošto savez obavesti javnost o svemu, da posle njih uradimo i mi to, ali očigledno moramo da objasnimo svima o čemu se tu radi pošto su mnogi naseli na novinarske izmišljotine da je ovo fuzija Partizana i Crvene Zvezde. Dakle, HK Beograd će biti zaseban klub koji će voditi naš savez. Za klub će igrati skoro svi naši reprezentativci (igrači koji igraju za Partizan, Crvenu Zvedzu, NS Stars i igrači iz inostranstva) pojačani nekolicinom inostranih igrača i trenerom, verovatno iz Rusije. Dakle pošto će to biti zaseban klub za sebe, PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA SE NEĆE FUZIONISATI, već će nastaviti da se takmiče kao zasebni klubovi u ligi. Postoji plan da se svi naši igrači koji će igrati za HK Beograd pred početak play off-a domaćeg prvenstva vrate u HK Partizan kada kreće borba za titulu. Možda se ovo mnogim Partizanovcima neće svideti, ali je ovo jedan odličan projekat za poboljšanje hokeja u Srbiji koji je na jako lošem nivou i koji itekako može uticati na jačanje nacionalne selekcije. Objavićemo i ko će sve igrati iz Partizana za HK Beograd i tokom sezone pratiti njihov učinak i rezultate ali naravno Partizan će biti na prvom mesto i takođe liga u kojoj će se takmičiti Partizan. Takođe cilj je da sastavimo kvalitetnu ekipu koja će osvojiti prvo mesto u prvoj rundi Kontinentalnog kupa i proći u drugu rundu.Citat:Sportski direktor Hokejaškog kluba Partizan potvrdio je da će biti osnovan novi klub sa igračim iz redova crno-belih i iz Crvene zvezde, ali da nije fuzija.

Nenad Raković je za B92 istakao da će najbolji srpski hokejaši igrati u klubu pod pokroviteljstvom Saveza, a plan je da se takmiče u regionalnoj MOL ligi.

"Ne radi se o spajanju Partizana i Zvezde. Mi nemamo finansijske mogućnosti da sami igramo inostranu ligu, a ovo je jedini način da napreduju naš hokej i reprezentacija", rekao je Raković.

Najbolji igrači iz naših klubova, pre svega iz Partizana i Zvezde će igrati u novom klubu koji će se verovatno zvati HK Beograd, ali će i dalje biti članovi "večitih" rivala.

"Partizan će i dalje imati svoju ekipu i igrati domaće prvenstvo. Igrači žele da naprduju, žele da reprezentacija bude bolja. Po završetku obaveza u MOL ligi, Partizanovi igrači će se vratiti i igrati za Partizan", dodao je Raković u izjavi za B92...
http://www.b92.net/sport/zimski/hokej.php?yyyy=201.....id=1151583

... a ево и вести објављене још пре два дана на сајту Савеза хокеја на леду Србије која је изазвала пометњу и показала колико степен интелигенције српског спортског новинарства може бити низак...

http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/reprez.....u-mol-ligi

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2011
  • Poruke: 997

Тако се то ради кад је клуб озбиљан и реагује на време. Wink
Мада идеја један клуб, један вођа живи и у малим спортовима нажалост.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Александар Благојевић, генерални директор рукометног клуба Партизан у разговору са новинаром Спортског журнала:Citat:...

- Осим оног већ познатог, нема ништа, чекамо да се искристалише финансијска ситуација. То ћемо знати до краја месеца, суштински је све исто као претходне две године, немамо спонзоре, ослањамо се на сопствени подмладак, и то је то. Тешкоћа је наше средње име - каже Александар Благојевић кога смо пронашли у канцеларији клуба.

Све похвале за подмладак, млад вам је и први тим, а за потенцијалне спонзоре звучите као да не верујете у могућност њиховог доласка у Партизан?

- Само сам реалан, видим да на тај начин никог не занимамо, а тако је и у комплетном Спортском друштву. Није то случајно.

На шта конкретно мислите?

- Немогуће да је то случајност, да смо сви у проблему и да нико не може да нађе спонзора. То значи да постоје неки разлози ван спорта…

Који?

- Друштвено политички...
http://www.zurnal.rs/rukomet/super-liga/36822/blag.....-politicki

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Почетком овог месеца, на ФБ страници СКХЛ Црвена звезда био је објављен провизорни списак играча који би требало да наступе за ХК Београд у мађарској МОЛ лиги. На списку се налази чак 18 играча СКХЛ (!? - ако је у позадини целе идеје заиста мотив јачања српског хокеја и репрезентације, нешто се ту баш и не слаже...), десет играча Партизана, као и још седам играча из неколико других клубова...

Партизанова десеторка на списку су:Citat:Odbrana:

Marko Brkušanin 1990.06.21 HK Partizan Beograd
...
Dragan Komazec 1989.07.11 HK Partizan Beograd
...
Aleksa Luković 1992.02.06 HK Partizan Beograd
...
Stefan Djuričić 1998.06.22 HK Partizan Beograd

Napad:
Dimitrije Filipović 1993.08.01 HK Partizan Beograd
Srđan Ristić 1980.07.24 HK Partizan Beograd
...
Nenad Raković 1986.03.24 HK Partizan Beograd
Boban Cuković 1980.03.30 HK Partizan Beograd
...
Đorđe Terzić 1996.07.10 HK Partizan Beograd
...
Lazar Novaković 1996.09.19 HK Partizan Beograd
...
Међутим, пре два дана на ФБ страници ХК Партизан појавила се информација да бекCitat:Dragan Komazec nije prihvatio poziv HK Beograda. On će i naredne godine igrati za Partizan. Ostala su još devetorica naših igrača za koje se još ne zna da li će igrati za HKB ili će ostati u Partizanu...Не знам за вас, али некако бих волео да црно-бели део списка буде што је могуће краћи... Mr. Green

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 8529
  • Gde živiš: Esgaroth

Једна историјска фотографија, па је зато постављам овде, а не у тему о ФК Партизан...



... тим Партизана пред турнеју по Пољској и СССР 1946. године.

http://crno-bela-nostalgija.blogspot.rs/2016/07/le.....mpani.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1161 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 8 sakrivenih i 1111 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bokisha253, Boris BM, ccoogg123, darkangel, Darko001, Dimitrise93, dragoljub11987, drimer, esx66, Frunze, galerija, gomago, goxin, HogarStrashni, Karla, kokodakalo, Krvava Devetka, kunktator, laganini123, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Milometer, moldway, nemkea71, Nobunaga, radoznao, repac, RJ, sevenino, Sirius, slonic_tonic, stalja, Stanlio, Trpe Grozni, uruk, Vlada1389, vladulns, wizzardone, wolf431, Zoca