Napravi pauzu
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Sta sutra za rucak

3

Sta sutra za rucak

Idi na vrh
offline
  • x-tina  Female
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Jun 2005
  • Poruke: 651
  • Gde živiš: ...

pa daj ljudima recept za argentinske cevape!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

- 500 gr mlevenog mesa, 500 gr obarenog krompira (izrendati na najkrupnije rende), 1 celo jaje, 3 žumanca, 4-5 čena belog luka (izrendati), 1 glavica crnog luka (izrendati), so, biber, vegeta, peršunog list, na vrh noža sode bikarbone - sve sastojke izmešati i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Umutiti sneg od tri belanca, uvaljati ćevap u belance, pa u prezle i peći na umerenoj vatri.
Preliv: 200 ml pavlake, 200 gr majoneza, sok od 1/2 limuna, 3-4 čena belog luka i peršunov list.

PRIJATNO!



Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

Mnogo su bre dobri ovi cevapi...

Danas sam pravila kako se ovde kod mene kaze Becarac

    Izdinstala sam 2 glavice luka dodala,1kg seckane babure pa sam to dinstala zatim dodala 3 veca paradajza,posolila malo secera i sve to lepo ukrckala.Ponekad u to dodam seckano meso koje sam prethodno malo pekla
    da porumeni,tad dodam i bibera,ponekad i crnog vina 1dc...

    Lepo,lagano a i vi to sigurno pravite.
    Inace ovo sam napisala zato sto sam nekad bila totalni tutumrak sto se tice kuvanja. Mr. Green nisam nista znala.Kod mene je ispocetka stalno radio telefon
    da bih pitala kako se pravi to i to.A verujem da ima jos takvih...

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@life

"Becarac" je super jelo, narocito uz jaje na oko i pomfrit Smile

A moze i sledece - pred sam kraj gotovljenja umesas u paprikas dva-tri jajeta i pustis da prokrcka jos malo da se jaja skuvaju u tome. To se zove 'satarash' valjda... I mnogo je mnjam! Very Happy

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

@Moskow nisam jos tako probala,ali ti si mi dao ideju,malo mi je neobicno
uz jaja i pomfrit ali cu svakako probati Wink

Dopuna: 09 Avg 2006 2:34

***
Sta sutra praviti e tu je vec problem,sad je pola tri decki mi spavaju.Ja sutra pocinjem da radim od 16h ,bas mi se i ne ide posle 8 dana odmora.Ali ovako cemo Veliki poglavica radi prvu,mali hijavata voli dugo da spava.Sto znaci i sqvo ce malo duze da dremne.I sta cemo praviti?
Fasirane snicle
Znaci uzmemo mleveno meso dodamo 1 jaje,malo starog hleba od sredine koje je prethodno bilo potopljeno u mleko,ali ja ga nekad pokvasim i sa vodom,dodam zacine,so,biber,alevu papriku,malo belog luka u prahu ,crni luk neko stavlja ja ne sve umesim i ostavim da stoji u frizu .
U medjuvremenu pripremim pomfrit,i salatu od paradajza.Paradajz obozavam.
od mlevenog mesa pravim male pljeskavice,malo su deblje od njih,peci na laganoj vatri na masnoci.Sad stavljamo i pomfrit da se pece.
I to je to ...a desert ...lubenica...

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@life

Opet da budem mirodjija... Probaj da snicle pre przenja uvaljas u brasno pa umocis u muceno jaje, tj. da ih paniras kao pariske snicle (bez prezle). Jako dobra varijanta, meso ostane vlazno, ne sasusi se kao kad se przi samo u brasnu ili klot.

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

@Moskov ti me stvarno odusevljavas sa tim tvojim idejama.Svakako cu da probam.

Idi na vrh
offline
  • Senior Structural Engineer @ Mott MacDonald
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7898
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nema na cemu, i drugi put. Inace, copyright na panirane fasirane snicle ima moja omiljena kuvarica - moja keva. Smile Samo sam imao od koga da naucim Smile

Idi na vrh
offline
  • Pridružio: 14 Avg 2006
  • Poruke: 312
  • Gde živiš: whitecity

e nem pojma shta tjem jesti sutra..mada kontam da biH mi betjarac dobro leg'o Smile

Idi na vrh
offline
  • life  Female
  • Moderator foruma
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1304

    Najvise volim da kuvam pasulj,evo on se polako krcka a ja sam naravno na kompjuteru.Zato ga i volim ,imam vremena za sve Mr. Green evo kako ga ja pravim.

    Nikad ga ne pravim puno tako da je meni ova kolicina dovoljna.
    250 gr pasulja operem i stavim ga da se prokuva.Zatim se procedi.Neznam zasto mora prva voda da se baci ali kad mora ,mora.Nalijem ga sa vodom zatim dodam glavicu luka seckanog naravno, Crying or Very sad malo sam plakala dok sam to radila, i naravno suva rebarca moze i s.butkica ali sad je nemam Sad pa cu da se zadovoljim sa ovim.Kad je pasulj i kad su rebarca skuvana pravimo zaprsku.(Zaboravila sam da napisem da stavim malo vegete, i soli a sve to zavisi od suvih rebara)
    Zaprska - proprzim malo crnog lukana ulju, zatim dodam brasna i dodam aleve paprike i spustim to u pasulj i ostavim jos malo da se krcka.To je to.

    Eh, da je to samo to.A desert Sad moram da pravim palacinke Moj husband je bolestan,obicno on to radi .Ali bice sa eurokremom i plazmom Zaljubljen :


Potreban je samo minut da se registrujete - da biste učestvovali u diskusiji:
Izaberite vaše korisničko ime [username] :
Vaša email adresa je [email] : Email adresa mora biti tačna!
Ukucajte željenu šifru [password] :
Ukucajte šifru ponovo [password again] :
Jezik [language] :




Ili se jednostavno uloguj preko Facebook-a:
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 173 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 166 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1311 - dana 15 Nov 2012 21:40

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bane san, Chuck Norris, Envitrustisit, i.senica, kikisp, Žan Klod vam dam
Siguran hosting