Lična i društvena odgovornost

18

Lična i društvena odgovornost

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1633

-Porodica kao nukleus; kao ključna mera identiteta i egzistencije..--Породица је мера идентитета-
Citat:Ми смо као друштво занемарили породицу као кључну меру идентитета и егзистенције, то се некако изгубило у овом нашем хаотичном времену. А све се црпи из породице, њена стабилност нам омогућава да идемо даље од себе и будемо креативни, сложни су редитељи Ана Томовић и Вук Ршумовић.

Citat:„Породица је неисцрпан извор свега. Увек се враћамо породици у трагању за било чим. За нас, људе који се баве уметношћу, стабилност породице је врло важна зато што нам она омогућава да идемо даље од себе и да будемо јако креативни“, истиче наша саговорница.

Citat:Породица је нуклеус. Здравље породице је једнако здрављу друштва и то треба имати у свести и треба се бавити породичним односима“, сматра наш саговорник.

Citat:„Посматрамо све учесталији феномен развода, распада породице, свађе и како се то одражава на децу која све посматрју другачије него одрасли. То је данас постала малтене уобичајна ствар - више људи се разведе него што остане у браку. Родитељи и деца су везани читав живот и све што се тиче родитеља, тиче се и деце. То је нераскидива веза која онда може да има размере попут античке трагедије у свом ефекту“, истиче позната редитељка.

Izvor:
https://rs.sputniknews.com/kultura/202101241124456.....dentiteta/Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1633

Nije Kineska prosveta mutava kad je to uradila.

Pored uvođenja uniformi, i ovo bi trebalo takođe zabraniti i uzeti kineski pelcer.
Mobilne telefone. I to iz više razloga...
vise na telefonima kod kuće, u školi, kad izađu, liče sve više na razne verzije C-3PO-a Mr. Green

Citat:Ученицима основних и средњих школа широм Кине више није дозвољено да носе мобилне телефоне у школу уколико немају стварне потребе и уколико њихови родитељи не поднесу писмени захтев, наводи се у новој одлуци објављеној на сајту Министарства образовања Кине.

У случају да постоје писане пријаве родитеља, наглашава се да ученици који донесу мобилне телефоне у школу морају исте да предају надлежнима у својим школама, уместо да их носе са собом у учионицу.

У скаду с тим, школе ће бити надлежне да спроведу цео поступак и да одлуче где и како ће се чувати телефони, као и ко ће бринути о њима.

Из кинеског министарства наводе да овај потез штити ученике и помаже им да се сконцентришу на учење уместо да троше време на интернет и играња видео игара.

Како би се олакшала комуникација између ученика и њихових родитеља, уредбом ресорног министарства се предлаже постављање јавних телефона у школе, као и тражење других иновативних решења.

https://rs.sputniknews.com/zivot/20210202112452617.....m-skolama/offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17538
 • Gde živiš: I ja se pitam...

Браво за Кинезе! Ја сам морао на састанцима да наређујем искључивање телефона. Људи су постали зависници (болесници) без икакве потребе. Све своје потребе ми смо исто тако ефикасно испуњавали и без мобилних телефона. Договори, састанци, дружења...све се лако договарало, а при том и одговорно јер није било исправке ако закасниш (''еј, ту сам близу, стижем за десет минута'').

offline
 • _Sale  Male
 • Prijatelj foruma
 • Pridružio: 30 Jul 2010
 • Poruke: 12756
 • Gde živiš: Z-moon

Ne moraju ih oduzimati, dovoljni su ometači signala.
Te sprave rade svoj posao za sve pare.
To sam prvi put video na nekim sastancima u Rigi, kasnije su to prihvatili i ostali.

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17538
 • Gde živiš: I ja se pitam...

_Sale ::Ne moraju ih oduzimati, dovoljni su ometači signala.
Te sprave rade svoj posao za sve pare.
To sam prvi put video na nekim sastancima u Rigi, kasnije su to prihvatili i ostali.


У мојој некадашњој фирми увели смо те ометаче. Врло су ефикасни, не троше много, али се много греју. Иначе, перфектни. Нема мреже коју не могу блокирати, само што нисмо истражили каква врста тог зрачења. Углавном, не може да ради 24 сата, већ после сат-два тај сендер је готово врео.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1557
 • Gde živiš: Karlmarksland

Из пера Слободана Малдинија
Танатополис ...
Заједно са глобалним променама, велики градови мењају своју традиционално-историјску структуру.
Шире се, постају све већи, примају енорман број становника, а густина људске популације у њима достиже катастрофалне размере. Опште карактеристике савремених урбаних агломерација су пренатрпаност и пренасељеност, настале као последица бруталне "корпоративне градње" и досељавања милиона убогих миграната из девастираних, осиромашених крајева. Живот у хаотичним градовима већ данас је ....

https://www.novosti.rs/c/kultura/vesti/962912/dnevnik-zabluda-tanatopolis

Примећујете и ви,шта се код нас ради.Београдизација Србије.Највише се улаже у Београд,а остатак Србије се девастира.Шта ћемо добити?Унутрашњу миграцију.Тако ћемо добити пренасељеност једног града,у коме ће услови за нормалан животбити тежи него данас,а са друге стране,већи део остатка земље биће пуст.
Чија је то идеја?

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1557
 • Gde živiš: Karlmarksland

НЕОДГОВОРНИ мештани у селу Торак у општини Житиште, из само њима њима познатих разлога, наставлили су да руже простор испред Етнографског музеја "Банатска кућа" у овом селу.

Недавно су запослени у земљорадничкој задрузи уредили једну дивљу депонију, уз забрану бацања смећа, али су неодговорни појединци, у другом делу села, уз ограду Етнографског музеја, створили ново дивље сметлиште.

https://www.novosti.rs/c/srbija/vesti/964596/ruzi-.....ni-zitiste

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1557
 • Gde živiš: Karlmarksland

Napisano: 16 Feb 2021 22:48

Требају нама нациналне дворане и стадиони од неколико стотина милиона долара,евра..чега год?

Национална концертна дворана, чији ће примарни корисник бити Београдска филхармонија, коштаће 120 милиона евра и биће изграђена на Ушћу до 2024. године, каже за Нова.рс Марко Благојевић, в.д. директора Канцеларије за управљање јавним улагањима.

“Нова зграда Београдске филхармоније на Ушћу мора бити завршена до 2020”, поручио је пре четири године председник Србије Александар Вучић на састанку са прослављеним диригентом Зубином Мехтом и директором Филхармоније Иваном Тасовцем.

Међутим, од те поруке није било ништа, с обзиром на то да је конкурс, расписан годину дана раније, на коме су победиле архитекте Драган Марчетић и Милан Максимовић, поништен због својеврсног скандала. А то се десило након навода у јавности, између осталих и архитекте Слободана Малдинија, да је тај простор Блока 13 заштићен као културно добро, али и да је победничко решење Марчетића и Максимовића заправо плагијат зграде Опере у Ослу.

https://nova.rs/kultura/filharmonija-u-dvorani-od-120-miliona-evra-na-uscu/

Мени је нејасно,зашто баш та локација.Да посеку стабла Парка пријатељства, једног од најспецифичнијих зелених простора у читавом свету?
Прво дрво засадио је у име Покрета младих горана Србије тадашњи председник Воја Лековић. Иако је цела прича кренула раније, за датум формирања Парка пријатељства узима се Титова садња платана 7. септембра 1961. године. Гости се нису љутили кад су то касније дознали, иако је 22 државника пре Броза засадило своје дрво. Први су били Ибрахим Сувеил из Саудијске Арабије и Хабиб Бургиба из Туниса који су посадили платане трећег септембра. У тих пет дана укупно је засађено 26 стабала, а касније су ту праксу наставили и други државници који су посећивали Београд.

Последње велико сађење обављено је 1989. године приликом Деветог самита несврстаних, а последњи државник који је посадио дрво је румунски председник Јон Илијеску. Било је то 195. дрво по реду, а датум садње 4. септембар 1990. године. После тога наступила је дужа пауза. Простор где је засађено првих 26 платана назван је Алеја мира. Младице платана сађене су у размаку од осам метара с обе стране алеје како би се крошње, кад порасту, спојиле и тако настала непрегледна зелена површина.

Dopuna: 17 Feb 2021 13:39

Нису објавили мој коментар.Осуо сам паљбу,као савезници на дан Д Mr. Green

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1633

Nije da sam neko džangrizalo i imam predsrasuda, nisam, samo ne mogu da podnesem nepravde, nebuloze, idiotizme u svim segmentima.

Citat:Мени је нејасно,зашто баш та локација.Да посеку стабла Парка пријатељства, једног од најспецифичнијих зелених простора у читавом свету?

Ko da nas je sramota i onih pozitivnih tekovina iz ranijih vremena prošlog veka. Park prijateljstva je nešto zaista posebno. Ko još sadi drveće u znak prijateljstva danas.

Sad boje Nijagarine vodopade u boje srpske zastave u Kanadi na Sretenje. A ovamo nas ucenjuju za sve i svašta. Nekad je sađenje drveća u znak prijateljstva to zaista i bilo. Danas bilo koji simbol -prijatelstva- nije sigurno da nije demagogija.

Ni Mladi gorani se ne čuju nešto, treba im više posvetiti pažnje i motivisati decu da im se pridruže.Inače glupo mesto za Filharmoniju baš tu.
U fazonu iz šopinga do filharmonije ili obrnuto. Kako da ne, iako ne sumnjam da i ti što kupuju bar neki, vole kulturu, ozbiljnu muziku, izložbe...
Pored TC Ušće nikao je još jedan poslovno-trgoviski prostor, pa trč, trč nekadašnji SIV
Bolje onda Filharmonija pored Muzeja savremene umetnosti, tu valjda postoji čistina da se parkira, ili jednostavno ima i drugih mesta u gradu. Nije ni Filharmonija nešto što je prioritet. Doduše nisu prioritet ni svi tržni centri, šoping molovi, luksuzni stambeni objekti za -elitu-isl.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1557
 • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::Nije da sam neko džangrizalo i imam predsrasuda, nisam, samo ne mogu da podnesem nepravde, nebuloze, idiotizme u svim segmentima.


Човек једноставно не може да буде равнодушан према идиотизму.Ево још једног примера... GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid

... из Београда или и целе Србије се очекује да отплаћујемо кредит од замашних најмање 4,4 милијарде евра? (поређења ради, „ гасовод Северни ток”, за који се занима читав свет, коштаће око 10 милијарди евра.)

Тако се већ постојећем списку питања у вези метроа додаје још једно – питање журбе.

Подсећања ради, нема одговора на питање – зар није јасно да ће метро повећати привлачност Београда и допринети исисавању становништва из преосталог дела Србије?

Зар није јасно да Београд има пречих инфраструктурних захвата, као што је изградња железничке обилазнице са мостом код Винче, која би предупредила тунелски превоз запаљивих материјала?

Зар није прече изградити фекалну канализацију, примера ради, у сливу Топчидерске реке која загађује Чукарички залив у срцу Београда и повезати изливе до система за пречишћавање у Великосенском риту?

http://www.politika.rs/scc/clanak/471844/Sta-je-sve-prece-od-metroa

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 503 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 2 sakrivenih i 477 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amonsrb, Bogoslov, cvrle312, Drug pukovnik, gasha, Georgius, GUARIN, Ilija Cvorovic, Jezekijel, Khaless, Markogrozni, Oluj2.1, Recce, S2M, Trpe Grozni, vasa.93, vathra, vlvl, voja64, x9, yrraf, zlaya011, |_MeD_|