Bog

41

Bog

RIA ::Citat:To je njegova privatna stvar i neka ostavi ostale ljude, neka ostavi TV, drzavu, skolu na miru.
Не можеш било шта одвојити од живота. Имаш разне атеистичке емисије о Библији,не можеш тек тако рећи "оставите Библију на миру,то не треба да иде на телевизију". Хтео ја или не,разних прича које немају везе са везом,а говоре о Библији и хришћанству,има на телевизији,и то не баш мало.


Nisi me razumeo. Nisam mislio da se ne spominje biblija naTV. Trebalo bi da se spominje svaki dan, ali bas u tim kako ti kazes ateistickim emisijama. To su OBRAZOVNE emisije, koje daju CHINJENICE, a ne bajke.
A vernik, ako je pravi vernik, nece zeleti da se exponira na TV. Zivece svoj zivot prateci Isusov put, put spasenja, ciniti dobra dela. Molice se za nas nevernike, koji nismo spoznali istinu...

Citat: Обнови мало Нови Завет,опет ме питаш о војсци,и знаш одговор на своје питање,па онда не разумем зашто ме уопште и питаш.


Pre svega nisam ja studirao teologiju pa da drzim bibliju u malom prstu. STVARNO na osnovu onoga sto znam, ne nalazim u NZ deo koji upucuje ljude da idu u rat i da ubijaju druge ljude, da im unistavaju imovinu itd. Treba mi tvoja pomoc.

Citat:To su OBRAZOVNE emisije, koje daju CHINJENICE, a ne bajke.
Хахаха ? Чињенице ? Немој да ме засмејаваш. Ех,ја сам мислио да си озбиљан саговорник,ајде немој да ми квариш утисак,молим те.
То да ли верник жели да се експонира на ТВ,то се тиче проблема односа према вери у друштву. Погледај претходне поруке на теми ако ниси стигао да их прочиташ.
Види пријатељу,то што ти проучаваш Библију а атеиста си,то је твоја ствар,ја ту не могу ништа.То да ти нешто стварно не знаш у вези Библије,с обзиром на твоје дуготрајно проучавање Библије,је немогуће.
Види се из авиона да немаш инстант знање стечено из "википедије" и са интернет курсева,но не спорим да си се користио интернетом да допуниш своје проучавање Библије.
Сходно томе,немам заиста жеље да одговарам на питања која сам себи постављаш.Јер шта онда имамо ? Ја цитирам нешто,онда ти цитираш нешто друго,онда промениш тему,па онда питаш нешто десето... Мислим нема смисла,скачемо са теме на тему,са цитата на цитат,са једне теме у Библији на десету тему из Библије...
А на крају ништа не завршимо. Ако не желиш да се бавиш Библијом,у реду.Али ако се већ бавиш,као што се бавиш,онда треба у разговору да идемо тему по тему,а не да мењамо теме без контроле.

Dobro, vidim da neces da mi odgovoris. Pozdrav druze, srescemo se mozda opet na nekom forumu... Zelim ti pre svega dobro zdravlje i srece u zivotu. Pozdrav !

Мени није тешко да теби одговорим баш на то питање које си питао,иако сам 100% сигуран да ти знаш одговор на то питање....
Но верујем да би нашао још неко важно питање,и то би се тако отегло,промени се тема....
Не разумем зашто се љутиш и прекидаш разговор.
Па ја се нисам љутио и прекидао разговор када ми је требала помоћ око неког појма за који ја нисам чуо да постоји у Библији,а ти си рекао да га има. Баш сам требао твоју помоћ да видим шта сам то пропустио,пошто очигледно да не могу знати баш све у Библији,а видим да си је ти доста проучавао и да се доста разумеш у све.
Такође нисам разумео које су то образовне емисије и које чињенице постоје у тим образовним емисијама ? Оно што сам ја гледао није имало везе са чињеницама,но ја ионако нисам то баш детаљно гледао,предпостављам да си ти боље упућен у те емисије.
Мени звучи смешно да су то чињенице,но океј,могуће да сам превидео,и да је моја грешка ако су рекли и неку чињеницу,само не знам на коју конкретно емисију мислиш.

RIA ::Мени није тешко да теби одговорим баш на то питање које си питао,иако сам 100% сигуран да ти знаш одговор на то питање....

Veruj mi gresis. Ne znam odgovor i kroz nekoliko postova te molim za odgovor, a ti mislis da se ja pravim lud. Tako da izvoli sa svojim obrazlozenjem.

Citat: Но верујем да би нашао још неко важно питање,и то би се тако отегло,промени се тема....


Pa jel' problem ako se pojavi jos neko pitanje ? Zar nismo tu da bi pricali ?
Mada me optuzujes za to, nisam namerno menjao teme, nego sam se nadovezivao na povezane teme da bih nesto razjasnio.

Citat: Не разумем зашто се љутиш и прекидаш разговор.


Ja niti se ljutim niti prekidam razgovor, evo me. Ucinilo mi se u tvom prethodnom postu da ti prekidas razgovor...

Citat: Такође нисам разумео које су то образовне емисије и које чињенице постоје у тим образовним емисијама ?


Chinjenice su recimo kad covek kaze kako je biblija kontradiktorna. Ko ne veruje neka uzme bibliju pa nek proveri. Videce da to jeste tako. Bila bi katastrofa da u obicnom skolskom udzbeniku da na jednoj strani pise jedno, a u drugom delu knjige drugo - ili cak suprotno. Sta reci za "svetu knjigu, bogom nadahnutu rec" koja u sebi ima takvih stvari ? Ili jednostavno - ima lazi, sto joj totalno rusi kredibilitet.


Sad vec imamo dve teme :
1) Lazi u bibliji - chinjenice koje otkrivaju obrazovne emisije.
2) Koja je veza hriscanstva i ubijanja, zasto je patrijarh potpisao sporazum o obavljanju verske sluzbe u vojsci.

Da ne bismo skakali s teme na temu kako kazes, izaberi jednu od ove dve.

Види о чему се ради,ја стварно не разумем. Раније сам децидирано рекао да не желим да више причам о Библији,с обзиром да ме питаш све што знаш,и преласком са темом на тему не добијамо ништа. Не разумем зашто ти то сада смета,када ниси коментарисао то раније.
Наравно да смо ту да би причали,али не да би са једне теме,па још недовршене,скакали на петнаесту. Теби је Библија лоша,и истичеш све што ти се допада из ње "заборављајући" да истакнеш нешто друго што је добро. Односно ако теби и то што је добро у Библији смета,онда ту нема дискусије,шта год да ја наведем,ти си против.То није прича,већ је у интернет жаргону "flame war".
Сходно томе,не видим разлога да ме молиш за одговор,јер си веома добар познавалац Библије,у шта могу да се сви увере ако мало прелистају ову тему Smile
Kaд те питам за емисије,питам те за конкретну емисију,ја о неким тамо емисијама које кажу нешто не могу да причам.Сналазим се са енглеским,остави неки линк да видим шта је то на које емисије мислиш.
Постоје неке јако важне ствари,рецимо те "образовне" емисије имају задатак само да покопају све што пише у Библији,на било који начин. А ако треба да се пише на пример о Кумранским пећинама... е то баш и не интересује људе. Уосталом што би неког интересовало нешто што потврђује писање Старог Завета ?
Већ смо скакали са теме на тему,ниси ми раније објаснио где се у Библији користи то да је Бог завидан,треба ми конкретан пасус и конкретна реч.
Дакле да резимирам
1) дај ми конкретну емисију
2) одговор знаш па то прескачем.
Покушаћу да са тобом причам о Библији,али ако је твоја поента да је Библија грозна,онда можда боље да не причамо,јер очигледно да у том случају ти не желиш да водиш дијалог,већ да увек будеш против онога што саговорник каже. Као што си био до сада.

Morao sam dva puta da procitam tvoj post. Ipak mi i dalje nije najjasnije sta hoces a sta neces.
Kazes :"Покушаћу да са тобом причам о Библији,али ако је твоја поента да је Библија грозна,онда можда боље да не причамо"

Pa ako ocekujes od sagovornika da hvali bibliju i da ima isto misljenje kao ti, onda moras naci nekog vernika pa sa njim uzivati. Ja sam za razgovor, da svako kaze svoje misljenje, chinjenice, pa kome se to svidja - svidja.

Ajde mi to razjasni.


Sto se tvog upornog NEodgovaranja na moje pitanje tiche - nije lepo od tebe. Time mi govoris da ja lazem. Ja ti zaista kazem da NE ZNAM odgovor. Meni je jedino logicno objasnjenje da je patrijarh, zajedno sa crkvom licemer i da radi obostrano koristan posao za crkvu i drzavu, a boga i bibliju i zavet ko sisa. Voleo bih da mi nekim argumentom, navodom iz biblije, opravdas ovaj postupak patrijarha i SPC i da mi popravis misljenje o njima.

Citat:Pa ako ocekujes od sagovornika da hvali bibliju i da ima isto misljenje kao ti, onda moras naci nekog vernika pa sa njim uzivati.
Да ли знаш шта значи реч дијалог ? Диа - логос,долазак до заједничке тачке гледишта. Ако је твој циљ да облатиш Библију,онда твој циљ није дијалог,већ да у што горем светлу прикажеш све што се налази у Библији. У том случају не само да нема места за дијалог,већ оно што треба да буде дискусија буде прилично мучна и тешка прича.
Нисам ти рекао да лажеш,већ да скачемо са теме на тему и да не можемо тако водити дијалог. Знам да питање које ме питаш је веома лако,и чуди ме како не знаш одговор на њега,тачније стекао сам утисак да знаш,но добро,ако не знаш,идемо део по део.
Проблем је што не видим места за љутњу,и нервозу.
Ако се опет буде скакало са теме на тему и са питања на питање,од такве дискусије нема ништа.
Рекао си да немаш добро мишљење о Патријарху,па колико сам ја разумео,што год ја кажем,неће ти помоћи да поправиш утисак о њему. Но добро,ајде да то о војсци оставимо за касније,него када ћеш ми одговорити на она питања од раније :
Која је конкретна емисија која даје чињенице о Библији ?
Где се Бог јавља у Библији као завидан ? Конкретан пасус,односно стих.

RIA ::
Да ли знаш шта значи реч дијалог ? Диа - логос,долазак до заједничке тачке гледишта. Ако је твој циљ да облатиш Библију,онда твој циљ није дијалог,већ да у што горем светлу прикажеш све што се налази у Библији.


Ne u sto gorem nego u ISTINITOM svetlu. Problem je sto tebi istina ne odgovara jer rusi tvoju idealizovanu sliku boga.
Ako pricamo na neku temu, jasno da mozemo da se obojica pomerimo sa pocetne tacke. Ali ako raspravljamo koliko je 2+2 i jedan tvrdi da je to 4, onda tu nema sta da se raspravlja, da se ide ka zajednickoj tacki gledista, jedino ovaj drugi treba da dodje na tacku gledista ovog prvog.
Zasto uopste toliko priprema, zasto ides kao kisa oko kragujevca, kao da se bojis neceg ? Ako tebe vredja ovo sto pisem i nacin na koji pisem, ne moramo mi nastaviti prepisku.

Citat: Рекао си да немаш добро мишљење о Патријарху,па колико сам ја разумео,што год ја кажем,неће ти помоћи да поправиш утисак о њему. Но добро,ајде да то о војсци оставимо за касније,него када ћеш ми одговорити на она питања од раније :
Која је конкретна емисија која даје чињенице о Библији ?
Где се Бог јавља у Библији као завидан ? Конкретан пасус,односно стих.


Cim ti meni odgovoris na pitanje u vezi vojske. Ne mogu vise da docekam odgovor, posebno sto si mi napomenuo da je prost, a ja ga ne vidim.

Citat:Ne u sto gorem nego u ISTINITOM svetlu.
Наравно,ја мислим да је то што горе светло,јер говорити са човеком као што си ти,који сматра да нема ништа вредно у Библији,то није истинито светло,већ твој угао гледања.
Нема никакве потребе да помињеш математику,довољно је да имамо минимум сагласности,но међутим,стекао сам утисак да ти и не желиш да се сложиш са било чим осим са својим ставом да си против Библије и свега што се у њој јавља.
У односу на то,дијалог је мисаона именица,и потребан је макар минимум конверзације,што ми баш и нисмо могли да постигнемо на овој теми.
Ја сам чекао од раније одговор за помињање Бога,као што си сам рекао,у контексту зависти,и поставио сам питање пре тебе.Па очекујем твој одговор.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1133 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 9 sakrivenih i 1081 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, ajo baba, ArchaBasha, Asparagus, BraneS, BSD, bufanje, cifra, Darko8, dmdr, doktor1964, draganca, draggan, GenZee, gorican, HogarStrashni, HrcAk47, Ivica1102, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, LUDI, Magistar78, Metanoja, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, milimoj, mkukoleca, moldway, nemkea71, oldtimer, opt1, panzerwaffe, pein, stalja, vathra, Velizar, Webb, YugoSlav, Zi0mek