Kokteli - recepti i tehnike pravljenja

9

Kokteli - recepti i tehnike pravljenja

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2006
  • Poruke: 4
  • Gde živiš: Beograd

Da li bi neko mogao da mi kaze kolike su cene likera triple sec i sirupa grenadin, i mesto gde to mogu da nabavim? Nov sam u ovoj prici o koktelima, pa bi za pocetak spravio margaritu i tequila sunrise, i ako neko moze da objasni na koji nacin se grenadin sipa u casu, kada se pravi sunrise? Question Question Question



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

@djole34j4

Nisi rekao gde zivis, pa cu pretpostaviti da si u Beogradu. Ako nisi, nagovesti Smile

U BG triple sec, grenadin i svakakva druga pica za koktele mozes naci na par mesta. Pre nego sto sam se preselio iz BG, kupovao sam u kiosku pored zgrade INEX-a, na uglu ulica Dzordza Vasingtona i Starine Novaka, ispod Tasmajdana (kada se spustas od Tasmajdana na daljem desnom cosku). Pre par dana sam se vratio sa odmora iz BG i bio sam prijatno iznenadjen cinjenicom da je jedna od cvecara na pijaci "Djeram" promenjena u prodavnicu skupljih alkoholnih pica i u kojoj ima da se kupi kompletan asortiman likera "Marie Brizard" (izmedju ostalih i njihov triple sec), a videh i Grenadin.

Za cene ne mogu da ti pomognem, nisam obratio paznju, jer nisam skoro kupovao. Ovde (Moskva) cene su par puta vise nego u Srbiji pa nije merodavno da ti pricam.

Da bi dobio gradijent efekat u "Tequila Sunrise" ima vise nacina. Ako koristis casu sa zakosenim ivicama najlakse je jednostavno sipati niz ivice sirup u tankom mlazu (uz koriscenje npr onog barmenskog zapusaca za doziranje). Ako koristis casu sa vertikalnim ivicama, mozes da se posluzis kasicicom ili slamkom koju ces nasloniti uz zid case, spustenu malo ispod povrsine pica, a onda sipas sirup polako niz kasicicu/slamku. Kad sirup 'stigne' do pica, vrtis kasicicu/slamku u krug po zidu case dok ne sipas skroz u krug. Sirup je tezi od mesavine i sam ce da tone polako niz zid case i dobices u oba slucaja gradijent koji zelis. Samo sluzi to pice odmah, jer sirup relativno brzo potone...



offline
  • Pridružio: 30 Avg 2006
  • Poruke: 4
  • Gde živiš: Beograd

Da, iz Beograda sam. Veliko hvala kako za ovaj odgovor tako i za celu prethodnu pricu. Ako moze par koktela sa pivom (recepti i priprema) i ako znas iste stvari za koktel Red Eye iz filma "Cocktail" s Tom Kruzom.

Dopuna: 31 Avg 2006 18:28

Da, iz Beograda sam. Veliko hvala kako za ovaj odgovor tako i za celu prethodnu pricu. Ako moze par koktela sa pivom (recepti i priprema) i ako znas iste stvari za koktel Red Eye iz filma "Cocktail" s Tom Kruzom.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nisam gledao "Koktel", ne volim Tomu Kukuruza, a i kad je izasao film nisam se bavio koktelima... Tesko da je u pitanju neki klasican koktel, verovatno je za film napravnjen. Pokusacu da iskopam na netu...

Sa pivom cu takodje da iskopam nesto. Cim bude kacim.

Dopuna: 31 Avg 2006 20:35

Evo par koktela sa pivom.

Flaming Dr. Pepper
pola shotglass-a najboljeg ruma (Bacardi 151 ili sl.)
pola shotglass-a snapsa od piva ili likera od badema (amaretto)
pivo Wink

Ovo je klasicna mesavina, ime je prepoznatljivo u celom svetu!

U casicu za rakiju (shotglass) sipaj do polovine snaps od piva/amaretto i do vrha dopuni rumom. Pivo sipaj u kriglu, ali ostavi malo prazno (posto potapas casu u njega). Zapali mesavinu u casici i brzo je potopi u pivo i eksiraj ga (ako mozes). Pazi, mozes da se opeces dok spustas casicu u pivo!

Deez-Nuts

0.5 dl Likera od badema (Amaretto)
0.1 dl Ruma
0.1 dl burbona ili viskija
2 dl piva
4-5 kocaka leda

Ovo je lokalna mesavina, ime je sa sajta, mozes mu dati i svoje ime ako hoces Smile

U sejker sipaj led, viski, rum i amareto i dobro izmuckaj. Procedi u pivo i eksiraj ako smes Smile


Inace, pivo mozes pomesati sa bilo kojim vocnim sirupom i dobices super mesavine raznih boja. Meni se svidelo sa sirupom od borovnice, cak sam pola krigle popio (inace ne pijem!)...


Sto se tice koktela "Red Eye" iz filma "Koktel", net kaze da je to sledeca mesavina:

U veliku smrznutu kriglu sipaj oko 1.5 dl jako ohladjenog soka od paradajza i polako preko njega sipaj ledeno pivo (oko 0.4dl, moze i cela konzerva ako moze da stane u kriglu). Razbij jaje unutra. Nista ne mesaj! Sluzi pice.

offline
  • Pridružio: 15 Okt 2005
  • Poruke: 1235
  • Gde živiš: Shta je bilo?!

e moscowbest, posto si ti profi (Mr. Green ) da li mozda znas kako se pravi koktel Cocaine (kokaina), pio sam ga u bugarskoj...zapaljen se pije, pa se posle dno okrece i smrche...pratish me? Smile

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Ne pratim te, prvi put cujem za tako nesto. Sta se smrce?!

PS: Nisam profi. Poluprofi Smile

offline
  • Pridružio: 15 Okt 2005
  • Poruke: 1235
  • Gde živiš: Shta je bilo?!

pa servira se u chashici od o.o3 ml (za tekilu)
samo sto je prva casa prazna (te velicine) i okrenuta je na dole, ova druga naleze na ovu odozgo.U nju se sipa pice (dok ova donja casa glumi "postolje" ako me razumes) i taj koktel se zapali, i pije se dok gori plavi plamen ali se ostavi nekoliko kapi na dnu case.Onda se ona okrene, hocu reci, te kapi se prospu na onu prvu casu koja stoji naopako, i slamcicom usmrces preostalu tecnost:)
ako si shvatio, cestitacesh mi Mr. Green

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7911
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Gospode! Usmrces obicnu vodu (kad zapalis alkohol izdvoji se ugljen dioksid i ispari, a ostaje obicna voda)... Very Happy Izvini, ali meni to zvuci malo bezveze Smile Fore radi kao.

Shvatio sam kako to radi, ali zaista prvi put cujem za tako nesto. Ako naletim u nekom baru na to ce ti javim Smile

offline
  • Pridružio: 15 Okt 2005
  • Poruke: 1235
  • Gde živiš: Shta je bilo?!

heh...e sad ne znam da li je h2O, samo znam da nisam posle osecao nozdrvu narednih 17 i po sati fazon :d

offline
  • deeper 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 03 Okt 2006
  • Poruke: 1

Jedno pitanjce na brzinu,koliko je dobar taj kurs u BAR-u za barmene,dali je dovoljno dobar za ovaj posao?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 419 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 2 sakrivenih i 389 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2413 - dana 03 Okt 2019 05:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aljosa7, amaterSRB, Apok, dedalus2, Drug pukovnik, goran.vvv, goxin, ILGromovnik, joca83, Kaplar2, Kubovac, ludiagresivan, MiG-29M2, Milan Kosić, miroslav.maričić, mocnijogurt, nenad812, pavle_pzs2, pjaka2001, PrintZip, repac2, RJ, SerbFlippy, shone34, vladetije, vlvl, vranjes.djuro, zgoljo