Život pčela

109

Život pčela

Najbolje da nađeš časopis Pčelar tamo imaš oglase.

Goust imam jedan problem u kosnici DB sam izrojio i napravio novi rojak sa novom maticom. Rojak je bio na pet ramova. Kasnije sam dodao jos tri osnove. Danas sam ga gledao na zadnjem ramu napravljena tri zatvorena maticnjaka i jedan sa starim leglom ostali su blokirani medom. Startne osnove koje sam stavio su izgradjene do pola i radilice su i u njih stavile med. Koji bi bio tvoj savet sta raditi sa ovim drustvom. Da li se to zove tiha zamena matice i da li da to drustvo izrojim.

Najverovatnije, sudeci po opisu, da jeste tiha smena matica. Ja ne bih nista dirao. Pusti da se izleze nova matica, a stara neka nosi koliko ce nositi jaja.

Pozdrav svim učesnicima na ovom blogu. Privukla me je dobronamerna korespodenacija svih učesnika u koju imam nameru da se na isti način uključim. Bavim se iz hobija pčelarstvom oko 10 godina imam mnogo pitanja i moliću za mnogo odgovora. Za sada toliko pozdrav.

pozdrav i od nama i dobrodosao na najboljem blogu u svetu pcelarstvo

nomce ::pozdrav i od nama i dobrodosao na najboljem blogu u svetu pcelarstvo

E sad.... Iako prija pohvala, ipak mislim da nismo najbolji... Verovatno da ima i boljeg bloga.

e ovako moj dragi goust,
kada je bio moj prvi dodir sa najlepsim insekata, i kada sam nemao pojma sta znaci pcela, ovaj sveti blog zaedno so DR. Goust, od prve stranice moze svaki buduci pcelar, da stane pcelar, i za samo dvije godine sam proizveo selekcionisane matice i probao sam "metod koj ja pcelarim" i sve je bilo uspesno, za da danas dogu veliki broj pcelari da pita o nekim problem ili za konsultacija so mene, sto mi mene to puno godi.
pozitivne karakteristike na ovaj blog je to sto svako pita o temu u koju ima neki problem, bez nikakvi podelbi, redovi grupi i podgrupi.
Zaklucok: da je ne bi bio ovaj blog, ne bi bio ono sto sam a nisam kojznaj sto, ali podobar od neki pcelari koji 40 god radile i nisto ne napravile osven prirodno roenje i vadenje meda i propolisa.
veliki pozdrav svim kolegama i citajte i pisete na ovaj blog zasto mora da prezivi i opstaje ovakav kakav je
..............

Pozdrav, sve ovo vreme čitao sam pažljivo sve prethodno napisano da Vas ne bi opterećivao pitanjima i temama koje ste do sada obrađivali. Pošto nisam našao da je ovo pitanje do sada postavljano molim, za odgovor ako se neko do sada susretao sa ovom pojavom, a naime radi se o tome da mi se u jednom društvu, mada sam to i ranije sretao, na pojedinim ćelijama u kojima se nalazi radiličko leglo poklopci negde manje negde više "probušeni", razvoj legla je u fazi lutke i naravno jedinke su unutra uginule, ako dobro primećujem poklopci na trutovskim leglima su, samo na pojedinim ćelijama u potpunosti skinuti, odnosno više nego na radiličkom leglu.
Kažem sa ovim sam se i ranije sretao i nisam primećivao da se to naročito loše odražavalo po opstanak i kvalitet konkretnog društva, već me jednostavno zanima šta je tome razlog.
Uzgred kako kod Vas suncokret medi?

Pozdrav za sve koji posjecuju ovaj blog.
Evo da vas pitam nesto Smile Nedavno sam kupio tri roja na po deset LR okvira. Juce sam izvrsio pregled sva tri drustva.Drustva zaposjedaju sve okvire i na svim okvirima ima ili meda ili legla?Da li ima potrebe da im dodajem polunastavke sa satnim osnovama.Da li je kasno za to?Da napomenem da nemam izgradjenog saća.I da napomenem da je vegetacija izuzetno bujna,da je bilo dosta padavina,te s tim i dosta biljaka koje i sad cvjetaju.unaprijed hvala.Medno

georgij ::Pozdrav, sve ovo vreme čitao sam pažljivo sve prethodno napisano da Vas ne bi opterećivao pitanjima i temama koje ste do sada obrađivali. Pošto nisam našao da je ovo pitanje do sada postavljano molim, za odgovor ako se neko do sada susretao sa ovom pojavom, a naime radi se o tome da mi se u jednom društvu, mada sam to i ranije sretao, na pojedinim ćelijama u kojima se nalazi radiličko leglo poklopci negde manje negde više "probušeni", razvoj legla je u fazi lutke i naravno jedinke su unutra uginule, ako dobro primećujem poklopci na trutovskim leglima su, samo na pojedinim ćelijama u potpunosti skinuti, odnosno više nego na radiličkom leglu.
Kažem sa ovim sam se i ranije sretao i nisam primećivao da se to naročito loše odražavalo po opstanak i kvalitet konkretnog društva, već me jednostavno zanima šta je tome razlog.
Uzgred kako kod Vas suncokret medi?

Objasni to malo bolje i to hitno pogledaj. Da li je unutra braon rastegljiva masa.Da li su poklopci ulegnuti. Na ovako kratkom objašnjenju jedino asocira na američku trulež.Ako možeš uslikaj stvar može biti vrlo ozbiljna.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1142 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 1092 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, aramis s, Atomski čoban, babaroga, bobomicek, bojank, bokisha253, croato, Dannyboy, Denaya, flash12, FOX, GenZee, goxin, hooraay, Ivica1102, Kubovac, ladro, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, milenko crazy north, Milometer, milutin134, nemkea71, nenad81, novator, Oscar2, Ripanjac, S2M, slonic_tonic, Srky Boy, ss10, Stoilkovic, theNedjeljko, Trpe Grozni, YU-UKI, |_MeD_|, 125, 1107