Život pčela

88

Život pčela

Iskreno, nisam ni cuo za "Buckfast", ali koliko znam zabranjen je uvoz novih rasa pcela. Zato, najbolje bi bilo da ovo pitanje postavis ovde . Svakako ce se naci neko mnogo kompetentniji od mene da ti da odgovor.

zdravo goust.
ja imam jedna vrlo interesna situacija.
Vcera sam pronasao piti na drvo ja cu sutra slikat i cu ti poslati na ovaj blog, kad sam bio kod njih mislio sam da nema pcele, ama uzeo sam jedan stapcic i malku sam dodirnuo i onda pocnaja da pretaat.
Sutra zelim da roj otkacim i stavim u kosnice.
toj nije roj od mojih pcelama, to je roj od drugi pcelarnik.
pite ni su u drvo, niti u kamen, oni su kao na granu, a izlozeni na vetru dozd i stud.
molimte pisime nesto o tome kako ja mogu da to uradim da uzmem roj, postupak.
hvala puno na odgovoru, sta je brze je bolje.
veliki pozdrav

Predlog:

Nemoj to sad da radis, bolje je na prolece. Sad mozes samo da ubacis lekove protiv varoe.

e gous ni sam procitao poruku pa moram da ti kazem da sam vec uradio to, pa sada cu ti saljiti slike da pogledate fenomen pcele to sto sam samo jedan put u zivotu pogledao takvo nesto i jednom na internet na sliku.pozdrav pa uzivajte
Smile





Dopuna: 08 Nov 2008 11:26







Dopuna: 08 Nov 2008 11:34

radi sto nemao meda stavio sam pogacice, pa oni beli izmegu su pogace...

Neverovatno. I ja sam samo na TV video slicno i to negde u Indiji. Kako si ga pronasao Nomce?
Nadam se da ce se pofalis sas toj drustvo.

dejaboss moja strina mi je rekla,da na jedno mesto sam pogledala nesto cudno, ali neznam sta je.
Kada sam pristigo od poslu pogledao sam to cudo, pa sledeci dan ni sam isao na poslu da uhvatim, imamkoliko toliko pcela, sada ja cu mu stavit 6 ramki sa meda, pa se nadam da ce ona prezivi.
pozdravi...

dejaboss ::Neverovatno. I ja sam samo na TV video slicno i to negde u Indiji. Kako si ga pronasao Nomce?
Nadam se da ce se pofalis sas toj drustvo.

Molim vas da pogledate isto to na strani 15. Samo ja nisam imao srece da roj smestim u kosnicu
Pozz

@Lazovicu
Bar sam desetak puta pogledao tu tvoju sliku ali sam je totalno zaboravio. Zasto drustvo nisi uhvatio, sta se desilo jel te neko preduhitrio ili su pcele nasle bolji smesttaj?
Koliko li je vremena potrebno pcelama da naprave svo ovo sace i sa kojom namerom ga prave u tolkom obimu ako vec ne planiraju da zimuju na tom mestu?

dejaboss po nekoja logika trebalo bi ako za 24 casa gradat gotovo vestacko sace, za jedno dvadeset dena do mesec dena bi trebalo ova da go izgradat.
pozdrav

dejaboss :: Zasto drustvo nisi uhvatio, sta se desilo jel te neko preduhitrio ili su pcele nasle bolji smesttaj?
Koliko li je vremena potrebno pcelama da naprave svo ovo sace i sa kojom namerom ga prave u tolkom obimu ako vec ne planiraju da zimuju na tom mestu?

Drustvo nisam uhvatio jer sam ga slucajno nasao pri berbi krusaka, a i tada nisam nista znao o pcelama. Bilo je to u toku vikenda i udaljeno je od mene oko 20 km. Narednog vikenda pcela nije bilo i tada sam napravio onu fotografiju, jer su mi svi pcelari savetovali da pcele ne diram do proleca. Njihov nestanak je verovatno bio rezultat grabezi, jer da ih je neko pronasao, verovatno bi skinuo i sace koje je bilo bas veliko i smatram da je gradjeno verovatno od maja-juna pa sve do pocetka novembra kada sam ga i pronasao. Mislim da sace nisu gradile da bi ga napustile vec da su ga napustile po sili prilika, ako su uopste i prezivele.
Pozz

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 879 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 5 sakrivenih i 827 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, babaroga, Bobrock1, bokisha253, Brana01, cavatina, darkangel, Denaya, Dimitrise93, Dorcolac, FOX, Georgius, JOntra, Kubovac, kybonacci, ladro, Magistar78, mercedesamg, Metanoja, Milometer, Mixelotti, mkukoleca, nikoladim, pein, Petarvu, procesor, rovac, royst33, samsung, Shinobi, Singidunumac, Sir Budimir, slonic_tonic, Smiljke, Srle993, stegonosa, suton, theNedjeljko, tubular, Vlad000, wizzardone, wolf431, yrraf, YugoSlav, zdrebac, zeo