Restriktivna hrono ishrana (dijeta) i rezultati

2

Restriktivna hrono ishrana (dijeta) i rezultati

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4049




Upravo pečem mafine za sutrašnji doručak.
Kiselo mleko i mafini.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4049


Hrono večera.
oslić iz rerne i kupus salata.



online
  • _Sale 
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 11822
  • Gde živiš: Z-moon

@Sagacity
Tek sad čitam pažljivo uvodni post.
Citat:Ukupan holesterol je bio 7,21, a sada je 7,04.
LDL je bio 5,30, a sada je 4,88
HDL je bio 1,61, a sada je 1,32
Trigliceridi su bili 0,75, a sada su 1,85 Laughing

Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L
A za nivo LDL ne znam šta bih napisao, osim da je bio direktna posledica smanjenja HDL-a.

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4049



Malo tamo, malo 'vamo, bilo brljanja, vraćam se staroj dobroj HI.

Hrono hleb

Speltino, integralno raženo i raženo brašno, kašičica soli, 2-3 kašike maslinovog ulja izmešati sa kiselom vodom. Sve sam radila odokativno, kao sve što radim. Izmešati varjačom i ostaviviti da fermentiše.
Dodati po kašiku mlevenog lana, semenki suncokreta, semenki od bundeve. Pred pečenje hleba dodati prašak za pecivo, malo sode bikarbone i ponovo izmešati.
Sipati u tepsiju obloženu pek papirom i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni C.

Nisam gledala na sat koliko vremena je trebalo da se ispeče, ali je bilo duže od 60 minuta.
Sada se hladi zamotan u platnenu krpu. Ujutru proba...

offline
  • Fil  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 15628

Žena ubacuje i nekakve Čia semenke Mr. Green
Ali lebac joj izgleda slično ovom, koristi i te spelte i ostala čudesa.

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2100
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Neprimetna ::
Malo tamo, malo 'vamo, bilo brljanja, vraćam se staroj dobroj HI.

Skoro identično mesimo Hrono hleb. Isto i ja koristim kiselu vodu, mada je sasvim OK kada se zakuva i sa mlakom vodom. Susam, bundevino seme, suncokretovo, laneno, mada ponekad i malo kima...
U početku mi se dopadao taj hleb. Međutim sada mi teško ''pada'', odjednom sam prespojila u glavi da mi se ne sviđa...Laughing Sa speltinim brašnom i mogu da jedem, ali sa heljdinim nikako.

Inače, na restriktivnu Hrono krećem od 29.maja. Treba da smršam na 58 kg. Družićemo se ovde. Malo ću i ja postavljati slike...I tako....Pratićemo ''napredak''.... Smile
Meni su problem proteini. U restriktivnoj je mnogo zastupljeno meso. Verovatno ću više jesti ribu. Ribu inače volim. Srećom.

offline
  • PHP developer
  • Pridružio: 22 Mar 2006
  • Poruke: 3552
  • Gde živiš: 127.0.0.1

_Sale ::Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L

Ne sumnjam da si u pravu, ali da li bi mogao da objasnis i zasto?

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4049

Filodendron ::Žena ubacuje i nekakve Čia semenke Mr. Green

I ja ponekada dodam čia semenke, uglavom ih koristim potopljene u kiselo mleko koje sama pravim.

@ Saga,
horono hleb sam napravila da utrošim ova brašna što imam od ranije, ne nameravam više da pravim iz prostog razloga što koristim i volim Tonus hleb obogaćen semenkama i tostiran..
Imam svoju mericu izmereno brojem parčadi koje pojedem za doručak.

Što se tiče heljdinog brašna, ne koristim ga više. Ima specifičan ulus i miris, iako se malo dodaje drugim brašnima testo postaje gnjecavo i deluje kao nedovoljno pečeno. Ovi mafini na gornjoj slici su rađeni uz dodavanje heljdinog brašna.

Ne znam da li ću ići na restrikciju a htela bih, ustvari da ne jedem dosta voća bila bih na restrikiciji Very Happy
Mesaroš sam, to sam već pisala, više volim da jedem meso nego povrće, kad već ne može krompir koji obožavam spremljen na sve načine,a proteini su mi svakako potrebni jer vežbam tri puta nedeljno. Planiram da povećam na šest puta, kao prošle godine.

Zimus sam se malo opustila i vreme je da se vratim na staro.

offline
  • Osvjedodžbeni spretnik munjarstva
  • Pridružio: 04 Jul 2011
  • Poruke: 5309
  • Gde živiš: Beograd

Rastafarii ::_Sale ::Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L

Ne sumnjam da si u pravu, ali da li bi mogao da objasnis i zasto?


HDL (high density lipoprotein) ima veću gustinu, i on deluje upravo suprotno od uobičajene zablude da se holesterol taloži u krvnim sudovima, HDL čisti krvne sudove.
Ni sav LDL nije "loš". Loše su sitne čestice LDL, koje se talože, i na taj način sužavaju krvne sudove, dok postoje i velike čestice, koje nisu opasne.

Zanimljivo je i da se većina holesterola sintetiše u organizmu, a manji deo unosi ishranom, što ljudi često zanemaruju...

online
  • _Sale 
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 11822
  • Gde živiš: Z-moon

@Rasta
Misliš da objasnim donju granicu HDL ili ...?
Ako si na to mislio, to imaš na svakom laboratorijskom izveštaju, uz sitna odstupanja plus-minus u zavisnosti od same laboratorije.
Ako si mislio na “opasan trend”, Ivan je suštinu već objasnio.
Izvinjavam se na skretanju sa teme.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 422 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 3 sakrivenih i 404 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2967 - dana 31 Okt 2019 06:37

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., balansero69, bbogdan, branko7, djonsule, drasko003, goxin, hyla, JOntra2, Metanoja, shaja1, VES 11119, Viceroy2, zixo