Restriktivna hrono ishrana (dijeta) i rezultati

4

Restriktivna hrono ishrana (dijeta) i rezultati

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Fotkica.com mi ''obrće'' sliku iz nekog razloga. Ne mogu da je rotiram ili mogu, ali nisam tžažila kako....
O hvala na podršci....
Inače, ovu vagu imam 7 godina. Čak je u jednom tenutku prestala sa radom, ali ju je brat popravio. Inače, tačna je. Pouzdana je. Laughing



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Jul 2011
  • Poruke: 5424

Tikvica je odlična zamena za pirinač u sarmama, ali verujem i da su ove bez dodataka odlične. Smile

Nedavno sam probao zanimljiv recept za lazanje, bez testa, i ukus je odličan. Meso je standardno, po želji i ukusu, a umesto kora se koristi tikvica i patližan, otprilike dve veće tikvice i jedan srednji patlidžan za 600g mesa. Ja sam dodao i jedno 100g šampinjona.
Najlakši način da se izrežu tanki listovi tikvice i patlidžana je pomoću sprave koju koristimo za ljuštenje:


Umesto bešamela može da se iskoristi rendani kačkavalj, mleko, malo pavlake, i začini naravno.
Ređanje standardno, tikvice, fil, bešamel itd.
Jedini problem je što tikvice puštaju mnogo vode, pa je neophodno bar 2h unapred izrezati listiće, posoliti i ostaviti da se ocede, a ni tad neće biti savršeno suve... Takođe, meni su tikvice ostale malo žilave, tako da verovatno nije loša ideja da se malo proprže pre ređanja.
Mana je što treba dosta vremena da se pripremi, pa sam ja spremao za vikend ručak...



offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Kao što si rekao, tikvice puštaju vodu i nisu baš za dodatak u hrono sarme . Stavljaju karfiol ili jednostavno iseckan kupus, ali meni je mnogo bolja kombinacija samo veća količina crvenog dinstanog luka jer kupus i luk nekako dobro idu zajedno.
Ovde je cilj da 2/3 bude meso a ostatak povrće.
Inače u restrikciji ne mogu za ručak mlečni proizvodi.

Na način koji si objasnio kako praviš ''lazanje bez testa'' pravim zapravo musaku od tikvica Smile. Meni je to skroz OK recept, lagan a opet ukusan. Preko stavljam umućena jaja i pavlaku za kuvanje.
Inače, isti nožić koristimo. Jedini problem koji ja imam nikako da naučim da seckam kupus sa tim nožićem. Neko mi reče da se kupus ne secka sa istim nožićem nego ima neki veći, ali to nisam videla.

Inače za Ivančeta i njegovo kulinarsko umeće...dole kapa.... Smile

A na ovom forumu su mladi kuvari bili i Srki94 i mpman. . Nadam se da nisam nekog preskočila... Smile

offline
  • Pridružio: 04 Jul 2011
  • Poruke: 5424

To se slažem, a i ja sam uvek za tu luk/meso kombinaciju...
Kupus nisam probao da režem tako, ja uglavnom koristim da oljuštim nešto, i za sečenje tikvica i sl.
Za kupus uglavnom nož, to mi ne ide loše...

Znači treba nam tema i za low carb ishranu ipak, da ne kvarim ovu temu o restrikciji. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Pošto nisam postavljala ništa vezano za doručak, evo jutros ću ovo da klopam.
Imam mini tepsiju za pečenje lepinja (namenski kupljena dva za komplet lepinju ali može da posluži i sad).
Odokatvino sam pomešala vrlo malo heljdinog (možda 20 %) a ostalo speltino brašno koje bolje podnosim. Hleb od speltinog brašna je ''bledunjaviji'' u odnosu na heljdu, ali je bar za mene ukusniji i približniji normalnom hlebu. U testo sam dodala malo maslinovog ulja, prašak za pecivo (bolje je staviti sodu bikarbonu, ali ja ponekad ipak stavim prašak za pecivo) havajsku so, lan i semenke suncokreta. Zamesila sa kiselom vodom. Imala sam i seme bundeve i svašta nešto, ali sam ipak stavila samo ove dve vrste.

Slanina je domaća. Imaću i kiselo mleko i malo čeri paradajza. S obzirom da je slanina ''jaka'' nisam ništa drugo više dodavala, mislim da je ovo dovoljno.... Mr. Green
Evo...

I još jedna...

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Još malo da smaram....
Pečem povremeno i nešto kao ''tortilja'' na ringli. Tu ''osnovu'' koristim i za picu i za neke druge papazjanije. Lepše mi je nego kada pečem u šporetu, jer je beskvasno i lakše mi je...

Prečnik tiganja je 28 cm.
Speltino brašno, malo semenki bundeve, suncokreta, lana, malo maslinovog ulja, tople vode i sode bikarbone.....Zbrčka se kao za testo ni previše tvrdo ni meko dovoljno da se razvuče na tiganj. Lepo poravnjajte. Testo treba da bude debljine nešto manje od cm.
Pečete ga na tiganju na laganoj temperaturi. Stepen jačine ringle je od 0-9, ja pečem ovo nešto na 6. Ttreba oko 15-tak minuta da bude pečeno. Manje od 10 minuta sa jedne strane i isto toliko sa druge strane...
Ovako izgleda kada je skoro pečeno....

U međuvremenu uključite rernu i zagrejete je na najače. Rešetku stavite na vrh rerne, kako bi se zapekao samo nadev i još malo ispeklo testo....
Ja ovog puta nisam imala paradajz koji spremam na malo maslinovog ulja (dinstam), pošto kečap ne može zbog šećera, ali ima da se kupe i neki kečapi ili paradajz sosevi koji su navodno ''bio'' bez nekih aditiva....
Imala sam par čeri paradajiščića, isekla pileću šunku, pola koluta mocarele (pakovanjce od nekih 125 gr, pa pola od toga) malo mariniranih šampinjona, origano...i ništa više....Dijetalno...Inače, super je sa slaninicom ili pršutom....Stavila u rernu na vrh i zapekla nekih 10-tak minuta.

Testo je taman pečeno, sasvim je OK s obzirom od kog je brašna. Inače, ja ovu ''podlogu'' koristim na više načina i za razne kombinacije. Radnim danima, uveče ispečem na ringli a ujutru samo zapečem malo u mikrotalasnoj. Naravno iz šporeta je bolje, ali nekada mora i tako...
Ovako izgleda kada se iseče parče....

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4073

Hrono ishrana -da, restrikcija - ne verujem, nikad više!

Restrikcija mi je želja ali očigledno da nije dovoljno jaka. Ne mogu bez voća. Problem je što voće ne jedem planom vanrestrikcije, jedem ga neograničeno.
Ostalo sve je po pravilima HI

Hranim se zdravo. Odvno sam izbacila šećere, rafinisano ulje i sve trans masti, belo brašno.
Pijem dosta tečnosti u toku dana, mada još uvek koristim neke svoje trikove koji me posećaju da treba piti vodu.

'Uobročena' sam, imam tri glavna obroka sa dovoljnim razmakom između obroka. Sve to zabrljam voćem Mr. Green

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

I meni nedostaje voće. Sinoć sam bila u Tempu koji je renoviran. Ceo jedan raf su bile jagode....To je jedino što mi nedostaje u restrikciji. A jedino što ne podnosim je hleb od specijalnih vrsta brašna. Jednostavno u svakom od njih osećam ''mekinje''. Laughing
Ranije mi palačinke od tog bašna nisu teško padale, sad mi je i to mrsko. Ali jedem šta ću.

Međutim, nisam preterivala u voću, jela sam dva obroka i dve kao užinice. Jedno vreme sam se slabije kretala, dodala par kilograma i teško da bih običnim Hono režimom uspela to da skinem. Čak i u ovom ciklusu koji traje 28 dana nisam sigurna da li mogu da skinem više od 3 kg iako se maksimalno pridržavam i vodim računa. Nemam ja tu neku preteranu kilažu. Više je to neko ''doezanje'', ali se i bolje osećam sa par kg manje. Baš me zanima na kraju na koliko ću da se zadržim.

Restriktivna mi ne odgovara zbog veće količine mesa, pa se trudim da ga više jedem kuvano uz nešto. Trenutno pijem vodu sa karanfilčićima da ne bh dobila holesterol i trigliceride. Laughing
Mozda kasnije ne bi bilo loše da se povremeno uvede restrikcija recimo na 10 dana. U slučaju manjeg viška da se redukuje.

offline
  • Fil  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 16586

Dijeta: Smršajte za nedelju dana
http://www.novosti.rs/vesti/lifestyle.285.html:797.....delju-dana

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2013
  • Poruke: 2318
  • Gde živiš: Zapadna Srbija

Prosto ne znam da li bih pre odabrala ovu kombinaciju
Zeleni smuti od peršuna, paprike, spanaća, brokolija i krastavaca.
ili ovu Mr. Green
Riblja čorba i limunada. (ej riblja čorba i limunada...brate mili kakva kombinacija.... LOL )

Ovu dijetu si trebao da smestiš u Ivančetovu temu, čisto zbog ''balansa''....Laughing
I posle kažu da je Restriktivna hrono užas. Ma kakvi, to je gozba za ovu ''čorbuljaru''....Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 771 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 1 sakriven i 756 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, bigfoot, bobomicek, bojcistv, Dorcolac, drimer, Ilija Cvorovic, Lazarus, miodrag, Shilok, Srki94, wolverined4, zziko, šumar bk2